Psiha

Psiha

Iva Šulentić otkriva 5 svakodnevnih zdravih navika

Mlada voditeljica Iva Šulentić otkriva svoje svakodnevne navike koje ju čine sretnom i zdravom

Voditeljica otkriva kako su za nju špek i smijeh glavni lijek te da se tijekom dana voli što više kretati kako bi uživala u snu i miru. 

1. Smijeh

Dan bez smijeha je propušten dan! Volim se smijati, volim kada se ljudi oko mene smiju i osjećam se bolje.  Smijeh povlači i druženja s dragim ljudima i dobro raspoloženje i smatram ga eliksirom… svega! Stvarno vjerujem da je smijeh lijek.

Mario Valentić otkriva svojih 5 zdravih navika

2. Spavanje i san

Kada su zdrave navike u pitanju, uvijek se spominje i važnost sna. San je zdrav, dobar i prijeko potreban. S obzirom da sam spavalica, to mi je omiljena zdrava navika. Nema ljepšega od spavanja! Ujutro me budi nekoliko alarma, mogu spavati stojećki i usred uz bilo kakvu buku. Živio san!

Ovih se 5 zdravih navika uvijek pridržava dr. Petra Podobnik Brlečić

3. Špek

Možda baš i nije popularno u ovo doba godine, ili čak u ovo doba, spominjati špek, ali što ću kad ga volim. Roditelji sa sela nabavljaju domaći, fini, koji miriši po svemu lijepome! Zaista mislim da sam zimi zdrava zbog njega! Zdrava prehrana općenito nam njeguje tijelo, naš hram.

Mirna Maras Batinić otkrila nam je svojih 5 zdravih navika

4. Voda

Moje omiljeno piće, uvijek i zauvijek. Otkad je ovako toplo, uvijek sa sobom imam svoju bocu vode i ne mogu niti popratiti količine koje popijem. Ponekad je osvježim limunom, nekad obogatim maminim sokom od bazge, ali voda je – voda!

5 zdravih navika fitness trenerice Martine Boščić

5. Kretanje

Pod kretanje ne mislim samo na teretanu, trčanje, yogu ili pilates, već i šetnju s prijateljicom i bebom u kolicima, planinarenje do dobrog restorana s najboljim grahom na vrhu brda, čišćenje stana ili sezonsko mijenjanje odjeće u ormarima. Sve što nas tjera da se krećemo, istežemo i koristimo tijelo je dobro i za tijelo i za naš um.

10 najboljih zdravih instagram profila koje morate pratiti!

M.S.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo