Psiha

Psiha

Je li dan za “metak” ipak rezerviran za četvrtak, a ne petak?

Mozaik knjiga donosi roman predstavnice”gran-lita”, štiva za osobe zrele životne dobi: “Četvrtkom u parku” spisateljice Hilary Boyd.

Što napraviti ako ste u braku s osobom pola svog života i ona, bez objašnjenja, najednom napusti vaš bračni krevet – zauvijek? Mozaik knjiga vas vodi, s malo crnog humora, u svijet zrelih promišljanja o trajnosti ljubavi, obiteljskih veza, drama, strasti, tajni i laži, a sve to u ovom lijepom i pronicljivom bestseleru koji je napisala autorica s baš pravim iskustvom da ga napiše.

Više od trideset godina Jeanie je bila Georgeova supruga, puna ljubavi, predana majka njihovoj kćeri i od nedavno, uzorna baka. Unatoč tome, već nekoliko godina George ne želi s njom dijeliti bračni krevet, i to bez objašnjenja. Je li napravila nešto krivo? George, nažalost, ne želi objasniti svoje ponašanje. Svakoga četvrtka Jeanie vodi svoju unuku u park, gdje jednom prilikom upoznaje Raya, djeda s istim obavezama prema svom unuku. Druženje s Rayem podsjeti je nakon dugo vremena kako je to osjećati se poželjnom. Iako nevoljko, Jeanie osjeća da se zaljubljuje u njega, ali ima li hrabrosti u potpunosti promijeniti svoj život i dati ljubavi još jednu šansu?

O autorici

Hilary Boyd (rođena 1949. u Prestatynu, sjevernom Walesu) najprodavanija je spisateljica romana uglavnom tematike iz života i ljubava osoba zrelije dobi. Školovala se za medicinsku sestru i bračnog savjetnika prije nego što je postala novinarka specijalizirana za teme poboljšanja zdravlja. Objavila je šest publicističkih naslova koji obrađuju teme povezane s poboljšanjem zdravlja.

Njezin prvi roman, Četvrtkom u parku, postao je neočekivani bestseler širom svijeta. Njezin spisateljski rad, koji tematizira ljubavni i spolni život ljudi zrelije životne dobi, doveo je do razvoja novoga književnog žanra, koji su novine Observer nazvale ‘gran-lit’.

Udana je za filmskog producenta Don Boyda, ima tri kćeri i živi u Londonu.

Nakladnik: Mozaik knjiga

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo