Psiha

Psiha

Kako jednom zauvijek postati jutarnji tip osobe?

Čim uđete u rutinu i shvatite što je za vas najbolje, na konju ste

Primjerice nekome možda odgovara 20 minuta meditacije dnevno, a vama će i pet biti dosta. Ako vas joga baš ne privlači, predlažemo vježbe istezanja. Ne moramo svi biti ovisnici o zdravom životu, ali možemo unijeti male promjene zbog kojih ćemo se osjećati bolje. 

Nemate dnevni boravak? Znanstvenici kažu da to negativno utječe na vašu psihu!

Ostanite offline

Stručnjaci savjetuju da se za dan pripremite prije nego što bacite prvi pogled na mobitel. Dakle, doručkujte, meditirajte, vježbajte ili što god radite, bez da prvo skrolate po mobitelu. Kad se probudite nemojte gledati na mobitel 30 do 60 minuta. Stručnjaci kažu – prvo provjerite kako ste vi, prije nego provjerite kako su svi ostali. 

Treba vam malo sunca

Svaki dan izađite i ugrabite svoju dozu vitamina D koji je toliko važan, a ako je lijepo i sunčano vrijeme, osjećat ćete se puno bolje. Dnevno svjetlo će vratiti ritam vašem unutarnjem satu, bioritmu, pa i bolje ćete spavati. 

Istraživanja kažu da nam je vitamin D potreban kako bismo ostali sretni i puni energije. Jedno je istraživanje pokazalo kako je nedostatak vitamina D povezano s depresijom kod žena. Ne trebate odmah početi uzimati nadomjestak vitamina, samo izađite i posvetite si malo vremena na suncu. 

Dodajte jogu u svoju rutinu

Neke tjelovježbe ili vježbe istezanja traju od sedam do 12 minuta, pa vjerujemo da toliko možete izdvojiti. Ako joga nije za vas, svaki dan se barem malo istegnite. Kako bi ujutro potaknuli cirkulaciju i što je najvažnije – razbudili se, ubacite u rutinu kratku tjelovježbu od desetak minuta. Nemojte se prenagliti, jer ovu tjelovježbu treba odraditi prije doručka. 

Nikako ne biste trebali puštati psa u krevet!

Meditirajte 

Meditacija može značiti i vrijeme ujutro koje je posvećeno samo vama! Duboko dišite, ne razmišljajte o problemima. Disanje je zapravo jedna stvar na koju biste tebali obratiti pozornost. Pravilno disanje učinit će brojne dobre stvari za zdravlje. Istraživanja su dokazala kako meditacija čini ljude kreativnijima.

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo