Psiha

Psiha

Koja eterična ulja birati za opuštanje, a koja za fokusiranje i postizanje boljih rezultata?

Eterična ulja imaju posebnu terapeutsku vrijednost koja će u kratkom vremenu pomoći da se opustite i napunite energijom.

Godina u kojoj se mnogo toga promijenilo utjecala je i na brojne navike. Počeli smo više obraćati pažnju na kvalitetu života, stvaranje dobrih i zdravih navika te u ovom stresnom i neizvjesnom okruženju osluškivati svoje potrebe i unijeti pozitivu u svoju svakodnevicu.

Zato je bitno pronaći odgovarajuća rješenja za vlastiti mir i zadovoljstvo, a ključ za ostvarivanje tog cilja uvijek je bila i ostala priroda.

Prirodni recepti: Napravite sami jednostavan serum za nokte ili bogatu kremu za ruke

Može li aromaterapija biti rješenje koje vam nedostaje?

Korištenje eteričnih ulja nije samo još jedan prolazan trend, već može biti pravi saveznik u brizi za naše mentalno, emocionalno i fizičko stanje. Aromaterapijom unapređujemo svakodnevicu, a upotreba eteričnih ulja može biti od velike pomoći ako ga ispravno prilagodite svom životnom stilu.

Organska eterična ulja prirodno su rješenje koje uz brojne tehnike opuštanja u aromaterapiji može imati pozitivan učinak na fizičko i emocionalno stanje, a rađena su za sve one koji tragaju za čistim oblikom biljne esencije. Birajte ih prema vlastitim potrebama, ovisno o tome kakav vam je dan i kakav izazov vas čeka.

Dobra energija presudna je danas kad je rad od kuće postao svakodnevica. Vaš dnevni boravak može postati prava mala oaza mira i pozitivnih misli, koja je dobra za opuštanje, ali i poticajna za rad, ovisno o tome što vam je u tom trenutku potrebno.

Načini za jednostavno prakticiranje aromaterapije

Nakon napornog dana, može vam koristiti pri savladavanju umora, opustiti vas kada ste pod stresom, razbistriti misli i pridonijeti boljoj koncentraciji te unijeti vedrinu i podići raspoloženje kad vam je dan tmuran.

Jedan od najjednostavnijih načina upotrebe eteričnih ulja je uz pomoć difuzora. Dovoljno je dodati par kapi u vodu i uživati u omiljenom mirisu. Za bolji fokus i postizanje boljih rezultata, birajte eterično ulje ružmarina i limuna, a za opuštanje je uvijek dobro okrenuti se prema mirisima citrusa i cvjetnim mirisima lavande i ylang ylanga.

Geranij i eterična ulja citrusa savršeno odgovaraju svakom radnom mjestu bez obzira na to jeste li u uredu ili ste ured preselili u svoj dom. U slučaju da ne posjedujete difuzor, radni prostor možete osvježiti tako da nekoliko kapljica stavite u krupnu morsku ili himalajsku sol, koja usporava isparavanje ulja i polako otpušta mirise u vaš prostor. Trik s posudom soli možete primijeniti u svakoj prostoriji u domu, a raspoloženje kontrolirati odabirom eteričnih ulja.

Važno je da u danu pronađete onaj savršen trenutak za sebe, a često je taj trenutak upravo u kupaonici. U slučaju da niste u mogućnosti napraviti kupku, stavite nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa globulusa na pločice u kupaonici i pričekajte da para prilikom tuširanja učini svoje.

U ravnoteži s prirodom

Aromaterapija ima snažan učinak jer preko osjetila mirisa dolazi do dijela mozga koji se bavi emocijama, a može čak utjecati i na hormonalne reakcije. Jednom kad ih udahnute, eterična ulja mogu stimulirati sjećanja, osjećaje i raspoloženje, kaže Radojka Macan, začetnica brenda Bioeterica, koja najveći dio organskih eteričnih ulja stvara u destileriji u srcu Dalmacije, uz posvećenost tome da eteričnim uljima unaprijede kvalitetu života.

Eterična ulja podsjećaju nas da je holistički pristup postao važan dio životnog stila. 

Top pet eteričnih ulja koja pomažu kod smanjenja osjećaja straha i panike

Ordinacija.hr

Foto: Arhiva, Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo