Psiha

Psiha

Korisne i pozitivne ideje za početak nove godine!

Prvi je dan nove godine. Dan kada se već tradicionalno odlučimo za novi početak, nove promjene, odluke… Možda je najpametnije ovoga puta odlučiti planirati dan po dan kako se ne bi dogodilo da nam se odluke i želje ne ostvare.

Kako provesti prvi dan nove godine? Bez obzira jeste li bili sinoć u ludom noćnom izlasku ili ste odlučili dočekati novu godinu u toplini svoga doma, neka današnji dan zaista bude nova stranica u vašemu životu.

Poklonite sebi vrijeme!

Odlučite da od danas nećete sebi biti na posljednjem mjestu. Kako biste imali više vremena koje ćete kvalitetno iskoristiti, pokušajte ustajati ranije. Možda će vam u početku trebati da se naviknete na rano buđenje, ali nakon kratkoga vremena, vidjet ćete kako vam rano ustajanje daje više energije za dan.

Ugrabite dvije sreće – postanite ranoranilac!

Uradite nešto čega se plašite!

Vaš je strah vaš najveći neprijatelj. Ne dopustite da vas nešto što nije nepobjedivo sputava u svakodnevnome životu. Strah ćete pobijediti jedino tako što ćete se suočiti s njim jer tek nakon što izađete iz svoje komfort zone, vidjet ćete kako počinje čarolija.

Usporite polako!

Stara latinska izreka kaže da treba usporiti polako. Pokušajte se voditi tom mišlju i u svome privatnome i u poslovnome životu. Na taj ćete način svakako smanjiti količinu stresa u svome životu, a vrlo brzo će vam se pokazati da je usporavanje tempa u životu bio pravi potez za vas.

Gradite vrijednosti svaki dan!

U današnjem užurbanome načinu života često se zaboravi da se temelji bilo koje veze, ljubavne, prijateljske ili poslovne, trebaju graditi na povjerenju i pouzdanosti. Ne dopustite da vas život pregazi, nego svaki dan podsjećajte i sebe i ljude oko sebe na vrijednosti koje nas čine sretnima.

Proširite svoje vidike novim iskustvima!

Ne bojte se novih stvari. Odlučite se uraditi nešto što nikada prije niste. Ako niste imali naviku planinariti – planinarite, upišite se na tečaj plesa ili jezika. Nađite nešto što ćete morati učiti i naučiti i zbog čega ćete možda promijeniti poglede na svijet.

Kako osigurati motivaciju za provođenje novogodišnjih odluka?

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo