Kreativne ideje kako zdravo iskoristiti pauzu za ručak - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Kreativne ideje kako zdravo iskoristiti pauzu za ručak

Često ne jedemo ručak ili jedemo krive namirnice dok smo na poslu.

Također, stručnjaci ističu kako odmah s posla i obaveza skačemo na ručak. Nakon što pojedemo nastavimo raditi te nerijetko osjećamo umor. Zato vam donosimo trikove kako biste maksimalno iskoristili pauzu za ručak te pojeli svoj obrok kako treba.

Maknite se od stola

Ne morate svaku minutu posla provesti za stolom. Prošećite ponekad. Vrijeme u prirodi će vam osvježiti energiju i volju, a tako pojačati i motivaciju te kreativnost.

Stručnjaci savjetuju kako biti manje umoran nakon posla

Jedite zdravo

Zdravo jelo je nužno za vrijeme radnoga dana, a istraživanja su pokazala kako namirnice poput voća i povrća vode sretnijem životnom stilu. Izdvojite malo vremena kako biste pripremili ručak za sutra. Ako to ne stignete nemojte posustati i pojesti neki pekarski proizvod jer razne trgovine i tržnice imaju svježe namirnice.

Kako prestati jesti kada ste pod stresom

Pronađite unutarnji mir

Radite li u uredu, pogotovo u stresnoj okolini pronađite neko mjesto koje će vam pružiti mir. Ugasite računalo i mobitel za vrijeme pauze, pojedite zdravi ručak, neku kombinaciju avokada i kvinoje. Također, postoje i razne aplikacije za meditaciju i pravilno disanje, uključite njih i ugasite Internet kako vas poruke ne bi ometale. Japanski znanstvenici zaključili su kako gledanje videa slatkih životinja povećava produktivnost za 40 posto.

5 najboljih aplikacija za pravilno disanje

Oznojite se

Danas postoje brojne teretane. Provedite tih pola sata ili sat vremena svojega odmora trčeći na traci ili na nekim spravama. U krajnjem slučaju, ako je to nemoguće, prošećite i istegnite noge te leđa od sjedenja.

Ovih 10 stvari žene zaista žele od muškaraca

Družite se

Istraživanja pokazuju kako druženje s kolegama povećava pamćenje i vještine razmišljanja. Budući da na poslu provedete skoro 2000 sati godišnje, s ljudima s kojima ste okruženi zapravo provodite većinu svoga vremena. Ista istraživanja su pokazala da su kolege koji ručaju zajedno produktivniji i sretniji.

Evo što radi Jennifer Aniston kako bi izgledala 20 godina mlađe

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo