Psiha

Psiha

Last minute darovi – 5 najboljih i 5 najgorih ideja

Shutterstock

Ako ste jedni od onih koji zbog nedostatka vremena i užurbanoga načina života čekate s božićnim poklonima do posljednjega trena, predlažemo da odlučite za neku od ideja koje vam donosimo.

1. Darujte što vam ne treba

U “reciklaži” stvari koje posjedujemo nema ničega lošeg, to više što u ormaru često držimo potpuno nove majice, šalove, torbe, nakit… koje smo kupili, a nikad nismo koristili. Pregledajte svoje “zalihe”, od njih možete složiti lijepe darove.     

2. Kombinirajte stvarčice

Dekorativni “mozaik” možete u kutiji ili posudici složiti od svega što nađete u kuhinji: začina, čajeva, žitarica, mahunarki, kokica, orašastih plodova, suhog voća…
Slasna ideja za dar – pripremite fini kolač, liker, pekmez, sirup… ili ispecite domaći kruh.

3. Pomozite u kući

Mnogi su u blagdansko vrijeme u strci, osobito ako se istodobno trebaju brinuti o kući, djeci, poslu… Iznenadite dragu osobu tako da je za blagdane dočeka pospremljen i ukrašen stan.

Odvedite dragu osobu na izlet – isplanirajte sve umjesto nje i tako joj priredite opuštajući odmak od svakidašnjice.

4. Uradite sami

Vlastoručno izradite čestitku – divan izraz pažnje u vremenu kada se čestitke sve češće šalju samo u “uniformiranom” obliku putem e-maila.
Izradite za nekoga duhoviti kolaž/poster s motivirajućim porukama.

6 trikova uz koje ćete izbjeći blagdanski stres! Da, i to je moguće

5. Zdrave ideje

Kupujete li darove, nadahnite se “zdravim” idejama poput organizatora za lijekove, ekoboca za vodu, finih čajeva, prirodne kozmetike, odjeće od organskog pamuka, knjiga s motivirajućim izrekama, uređaja za zdravu pripremu hrane bez masnoća…

No, s darovima možete i pogriješiti zato pokušajte izbjegava:

1. Beskorisne stvari

Poklanjanjem beskorisnih  stvari možda podsvjesno želimo imponirati njegovoj muškosti, ali najnovija lampa s kojom će se snaći u divljini, a ako inače ne ide na kampiranje, sigurno mu neće pomoći.

2. Pokloni koji će nanijeti štetu

Ako želite obradovati neko dijete s bubnjevima ili pištoljem na gumene metke, da, vjerojatno ćete uspjeti. Ali, nauštrb djetetovih roditelja. Stoga, ako birate darove za djecu, odlučite se za one zbog kojih će biti sretni i roditelji i dijete.

Keksići punjeni čokoladom – tako dobri da im ni Djed Božićnjak neće odoljeti!

3. Prošlogodišnji dar

Osoba kojoj ste prošle godine poklonili nešto zbog čega je bila neizmjerno sretna, možda neće imati istu reakciju ako joj i ove godine poklonite istu stvar. Pokušajte ubaciti malo kreativnosti i sigurno nećete pogriješiti.

4. Nasumični izbor hrane

Nemate vremena za kupovinu darova i kada u posljednji tren nađete vrijeme, kupite nasumično odabrane slatkiše i hranu vodeći se onom da je kvantiteta važnije od kvalitete. Zaboravite na to i radije razmislite što osoba koju darujete točno voli i poklonite joj jednu, ali vrijednu stvar.

5. Skupi darovi

Koliko god voljeli dobiti fine i skupe stvari, uzmite u obzir da na taj način “zadužujete” osobu koju darujete te ona dobiva osjećaj da mora uzvratiti darom iste ili još veće vrijednosti. Darujte malo, ali od srca!

Kamo za doček? London, Pariz ili Rim ne propuštaju se za novu 2019.

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo