Psiha

Psiha

Nagrađivani film Ognjena Sviličića ‘Takva su pravila’ stiže u kina

Nakon zavidne festivalske turneje s koje se nerijetko vračao sa glavnim nagradama, ‘Takva su pravila’, peti dugometražni igrani film Ognjena Sviličića, domaćoj će se publici predstaviti u nacionalnoj kino distribuciji od 29. siječnja.

‘Takva su pravila’, po mnogima jedan od najdirljivijih filmova godine, filmska je priča o Ivi (Emir Hadžihafizbegović), pedesetogodišnjem vozaču autobusa. Njegova žena Maja (Jasna Žalica) je domaćica. Tomica (Hrvoje Vladisavljević) je njihov sin maturant. Oni žive u Zagrebu u stanu prepoznatljive socijalističke zgrade i zadovoljni su sa svojim mirnim, običnim životom. Sve se mijenja kada jednog dana Tomica dolazi kući pretučen.

Film je nastao u produkciji Maxima filma iz Zagreba u koprodukciji sa Francuskom, Srbijom, Makedonijom i u suradnji sa Hrvatskom radiotelevizijom.

Film je svoju svjetsku premijeru imao na Venecija Film Festivalu u natjecateljskom programu Orizzonti, gdje je osvojio prestižnu nagradu – zlatnog lava za najboljeg glumca Emira Hadžihafizbegovića. Nakon Venecije, film je nastavio svoju veliku festivalsku turneju po sve redom prestižnim filmskim festivalima, a vrlo često se vračao s nekom od glavnih nagrada.

U nacionalnu distribuciju film kreće od 29. siječnja, a svečana premijera na kojoj će se još jednom okupiti čitava ekipa filma biti će održana 26.siječnja u zagrebačkom kinu Europa.

Pogledajte trailer za film:

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo