Psiha

Psiha

Nakon uspješne festivalske turneje ‘Kosac’ Zvonimira Jurića stiže u kina

Dugometražni ‘Crnci’ i kratkometražni ‘Žuti mjesec’ Zvonimira Jurića, kod domaćih su filmofila sinonimi za vrhunska filmska ostvarenja. Stoga ni ne čudi što se s nestrpljenjem očekivao datum novog, trećeg dugometražnog igranog Jurićeva filma ‘Kosac’, koji u domaća kina stiže 19. veljače.

Iznimno suptilnom mozaičnom strukturom ‘Kosac’ predstavlja tri priče koje se događaju u jednoj noći u izoliranom hrvatskom selu i međusobno su povezane postupno gradeći realističnu sliku života radnika u poljoprivrednom kombinatu Ive, ali i čitavog kraja, koji je, jednako kao Ivo, ostao zaustavljen i zarobljen ratom.

Dojmljivoj Jurićevoj filmskoj atmosferi s elementima trilera pridonijela su iznimna glumačka imena i ostvarenja Ive Gregurevića i Mirjane Karanović, ali i mlađe kolege: Igor Kovač, Lana Barić, Nikola Ristanovski, kao i Zlatko Burić Kićo, glumca hrvatskih korijena koji izgradio međunarodnu karijeru.

Film je domaćoj publici premijerno predstavljen prošlog ljeta u glavnoj selekciji Pula film festivala, gdje je i osvojio nekoliko važnih nagrada, pa je tako Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodijeljena Ivi Gregureviću, za sporednu ulogu Igoru Kovaču, a direktor fotografije Branko Linta nagrađen je Zlatnom arenom za kameru. Posebno bitna pulska nagrada za film stigla je od strane društva hrvatskih kritičara, ‘Kosac’ je osvojio ‘Oktavijana’ za najbolji film godine.

Pogledajte trailer:

Od 19. veljače film će se moći vidjeti u odabranim CineStar kinima, a nakon toga i u mreži neovisnih kinoprikazivača.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo