Psiha

Psiha

Ne propustite večer saksofona uz Lovru Merčepa

Utorak 29. travnja je bez sumnje večer rezervirana za saksofon – provedite ju s Lovrom Merčepom u zagrebačkom MM Centru Studentskog centra.

U utorak, 29. travnja, jedan od najuspješnijih mladih hrvatskih glazbenika – saksofonist Lovro Merčep najavljuje svoj solistički koncert u MM centru Studenskog centra u Zagrebu (Savska cesta 25 iza Francuskog paviljona) s početkom u 20 sati.

Dobitnik najviših nagrada, velike uspjehe zabilježio je prošle godine odnijevši visoke nagrade na čak dva prestižna međunarodna natjecanja. Ovaj zagrebački i pariški student trenutno polazi prestižnu klasu Vincenta Davida u Versaillesu uz stipendiju francuske vlade, a njegov zagrebački recital održava se u svjetlu sjajne najnovije vijesti o uspješnom ulasku u majstorsku klasu Arna Bornkampa na Konzervatoriju u Amsterdamu.

Za koncert u Zagrebu sa svojim stalnim suradnikom, pijanistom Ivanom Batošem, Lovro je odabrao pravi “izlog glazbe za saksofon” koji će bez sumnje otkriti brojne kvalitete njegove jedinstvene umjetničke osobnosti.

Večer će otvoriti virtuoznom skladbom Mysterious Morning III suvremenog japanskog skladatelja Fuminorija Tanade, a nastaviti briljantnim 22 per 2 in 2 vječnog enfant terriblea hrvatske glazbe Dubravka Detonija. Drugi dio večeri otvorit će šarmantni Quarter tone waltz sjajnog hrvatskog skladatelja i saksofonista Gordana Tudora – djelo ovjenčano nagradom Porin 2013., a koncert će zaključiti raskošna Sonata sovjetskog disidenta Edisona Denisova.

“Lovrin recital u Zagrebu bit će stoga pravi ‘showcase’ njegova sviračkog umijeća i ‘tour de force’ glazbe za saksofon koji ne treba propustiti!”, tvrde organizatori. Ulaz je slobodan!

Koncert se održava u sklopu Muzičkog salona SC-a kao najava Izloga suvremenog zvuka koji se od 7. do 10. svibnja održava u prostorima Studentskog centra, uz podršku G.A.D. PRODUKCIJE i Kulturnog makeovera.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo