Psiha

Psiha

Novi album Gustafa

gustafi

Svoju kućnu fonoteku albumom Chupacabra povećat će Vanja Franković koji/a je točno odgovorio/la da su Gustafi izdali ukupno 8 studijskih albuma. Sretnog dobitnika ćemo kontaktirati putem mail-a.
Čestitamo!

Došao je i taj dan, našli smo Chupacabru – prokazali ju Gustafi!
Najavljivani i dugo očekivani novi album grupe Gustafi „Chupacabra“ je u prodaji!

Novih 16 pjesama uključujući „Pleši debela“ koja je snimana lani za MIK upravo su izmiksane djelomično u novomešćanskom studiju „RSL“, a djelomično ljubljanskom studiju Metro pod dirigentskom palicom dua „Two Edies“ (Cukerić i Maružin) i majstora miksa Tomaža Marasa Mota i Iztoka Černea. Album je nastao u kreativnom vrelu Dead Fuckersa tijekom 8. i 9. godine drugog milenija, a sniman je u Maružinima tijekom aprila 9. godine, isključivo snagama samih Gustafa, dakle bez ikakvih gostiju, ako izuzmemo Edijeve pse, mačke, kanarince, kokoške i ostale dvorišne životinje koje se ionako smatraju članovima benda. Snimatelj i pomoćni producent je Vlado Ikač.

Pjesme su logičan nastavak i korak dalje u odnosu na ono što su radili na zadnjem albumu FF, s nešto više elektronike i prirodnih zvukova, freak folka, kako ih nazivaju članovi benda, ali i dalje jednostavnih i pitkih melodija koje će brzo ući u uha slušatelja. Puno plesnog ritma, techno freaka, psychodisca, nuevo latina, sve začinjeno utjecajem domaće kante i umjereno skretanje prema ranim radovima iz 80.-tih godina prošlog stoljeća, sigurno će razveseliti i pristalice alternativnijeg smjera Gustafi. Autor tekstova i muzike je i dalje Edi Maružin, uz iznimku Sutra večer gdje se kao koautor potpisuje i nova vokalistica Barbara Munjas, te Pretelo jedini, koja je prepjev meksičke tradicionalne pjesme.

Mastering albuma radio se u Milanu, u studiju Nautilus, pod paskom maestra Antonia Baglia.

Dizajn albuma je i ovoga puta povjeren autoru zadnja dva CD-a, Angu Maružinu, koji je ujedno i autor fotografija na albumu.

 Album za razliku od zadnjh sedam, izlazi za diskografsku kuću Menart, koja će se brinuti za distribuciju i njihov PR, kao podetiketom njihove nove matične kuće Artistra.
Ljudi koji su uz spomenute Edija, Cukija, Ikača i Barbaru, sudjelovali na stvaranju Chupacabre su njihovi stari članovi Čedo Mošnja, Vlado Maružin, Boris Mohorić, te nove mlade snage kojima je ovo prvijenac u Gustafima: Edin Pecman, Dino Kalčić, Romano Hantih i Nikola Bernobić, uz pomoć bivšeg člana Domenika Tune.

GUSTAFI – CHUPACABRA (ili “SVE ĆE BITI U REDU”)

Najavni singl albuma je pjesma zaraznog ritma i refrena – “Sanjati ćemo žuto” koja se penje na top ljestvicama diljem Hrvatske.

Video spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo.

menart

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo