Novi singl grupe Pink Studio "Želim ti reći" ima video izdanje - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Novi singl grupe Pink Studio “Želim ti reći” ima video izdanje

“Želim ti reći” novi je singl grupe Pink Studio koji je izašao na Valentinovo ove godine, a sada je doživio svoje video izdanje. Ova pjesma najavljuje njihov novi album koji bi trebao izaći na jesen ove godine.

Video spot je animirana priča o lutkama Milici i Vojku koji, naravno, ne mogu odlučivati o tome što će s njima biti kad ih dohvate zaigrane ljudske ruke, ali, zaklonjeni od pogleda svojih vlasnika, oživljavaju i vode vlastiti život. Bude se te polako postaju svjesni sebe i jedno drugoga; Milica, u početku zaintrigirana Vojkovom pažnjom, istu brzo prezre i sirotom lutku slama srce. Možda zvuči poznato, no, ne očajavajte… Izvedba je originalna, a i za Vojka ima nade!

1700 fotografija žele vam reći…

Uz pregršt šašavih detalja zbog koji ćete spot jednostavno morati pogledati više puta, njegova zanimljivost je i u tome što je to prvi takav uradak autorica Aleksandre Klarić i Nikoline Pavleković. Oko 1700 fotografija na koncu je oživjelo i sada ih konačno možete vidjeti.

Riječ je o nešto više od tri minute stop motion animacije s lutkama, a mlada arhitektica Aleksandra i apsolventica psihologije Nikolina sve su uspjele napraviti same – od ideje, razvoja, scenarija, gomile pročitane literature, izrade lutaka od žičane armature, tekućeg lateksa, šivanja odjeće, osmišljavanja imena do slaganja scenografije u kartonskim kutijama, izrade namještaja, lijepljenja tapeta, prenamjene predmeta iz okoline, prilagodbe prvotnog scenarija tehnici i vremenu, postavljanja rasvjete, uigravanja oko animacije i fotografiranja do montaže…

“Ovim spotom napravljenim od fotografija željeli smo nastaviti našu tradiciju snimanja neobičnih spotova, onih koji počivaju na kreativnosti i energiji mladih ljudi, s naglaskom na ideji, a ne na budžetu ili specijalnim efektima.

Smatramo da spot ne smije biti samo popratna slika određene pjesme, već predstavlja umjetnički rad i čini identitet benda kao i sama glazba koju prati. Iako kod nas vlada sveopća apatija kada je snimanje spotova u pitanju, budući da ne postoji adekvatna glazbena emisija u kojoj bi se isti prikazivali, mi smatramo da spot ne smije biti napravljen površno i usputno.

Stoga smo i ovaj put dali priliku mladim kreativcima koji su je odlično iskoristili i napravili šarmantan, poletan i mladenački spot koji izvrsno pristaje uz singl kojeg prati”, poručuju iz Pink Studija.

Bend je trenutno u studju i radi na materijalu za album, paralelno s pripremama za predstojeće koncerte. Prvi na popisu je nastup na Culture Shocku sljedeće subote, 16. travnja u križevačkom Klubu Kulture.

Tko? Što?

Nikolina Pavleković i Aleksandra Klarić

Pink Studio je power pop bend
nastao 2004. godine u Zagrebu. Čine ga astronauti – Ivana Kardum Legz na
vokalu, Ana Bogdan na klavijaturama, Niko Radas na bubnjevima, Nikola Karan na
basu, Ana Pavić na back vocalu te Ivan Glasnović i Josip Pintarić na gitarama.
Bend 2009. izdaje svoj prvi album “Soundtrack za Lutku”. Album je
sniman i produciran pod palicama Luke Tralića Shota i Erola Zejnilovića iz
Elementala.

Dosada su izdali četiri singla, EP “Jutro poslije” i
album Soundtrack za lutku koje možete čuti između ostalog i na njihovoj MySpace stranici: Pink Studio. Ako vam se svidio spot pjesme “Želim ti reći”, on se trenutno nalazi na top listi Domaćica MTV-a kao prijedlog i možete ga “pogurati” klikom na MTV.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo