Psiha

Psiha

Odmor u predsezoni sve je privlačniji: Gratis smještaj za djecu, polupansion po cijeni noćenja s doručkom…

Foto: Shutterstock

Netko će se bućnuti već za Uskrs, ali većina jadranskih gostiju ipak će pričekati barem svibanj, ako ne i lipanj i najtoplija dva mjeseca u godini.

Odmor u predsezoni, prije gužvi i najvrućeg srpnja i kolovoza, sve je više na cijeni. Doduše, zbog korone se velike gužve, kakve smo gledali prijašnjih godina tijekom dva ljetna mjeseca, ove godine još ne očekuje, ali predsezona ima razne prednosti, od kojih su svakako cijene niže barem 20-30 posto u odnosu na špicu turističke sezone.

Ovako izgleda najpopularniji doručak na Baliju (i Instagramu)… Kako se vama sviđa?

Putničke agencije, koje se teško bore da se osove na noge nakon što ih je pandemija bacila u neviđenu krizu, s puno se očekivanja pripremaju za početak ovogodišnjih masovnih migracija prema Jadranu. Mnoge na svojim web-stranicama oglašavaju ponudu odmora u predsezoni. Oni koji požele prvo kupanje oko 1. svibnja trodnevni boravak (dva noćenja ) u hotelu s tri zvjezdice u Biogradu mogu dobiti za 650 kuna, s tim da jedno dijete do sedam godina ima boravak gratis, a drugo te dobi ima popust 80 posto.

Popusta ima i za stariju djecu, a takva ponuda vrijedi od 23. travnja do 8. svibnja. Tijekom predsezone u zadarski hotel s četiri zvjezdice može se na kratki odmor, na bazi dva polupansiona, također po cijeni od šestotinjak kuna. Za sličan aranžman u Opatiji trebat će pak dvjesto kuna više. S približavanjem ljeta, kada većina na Jadranu ipak preferira nešto duže boravke, cijene rastu, ali pogodnosti je i dalje dosta. Primjerice, sedam polupansiona u Njivicama (hotel s tri zvjezdice), u razdoblju od 19. lipnja do 10. srpnja, može se dobiti za 2450 kuna po osobi, s tim da je boravak za jedno dijete do 14 godina besplatan, a za drugo se plaća tek polovicu cijene.

Da, nakon duge i hladne zime prve zrake sunca, više temperature i dobri first minute popusti pokrenuli su i rezervacije odmora na Jadranu. Interes je dosta dobar, želja za putovanjem velika, a prvenstveno se traže kuće za odmor, mobilne kućice, vile i privatni apartmani. S druge strane, hotelijeri su pripremili mnogo dodatnih vrijednosti za goste, od besplatnog smještaja za djecu, animacije za najmlađe, usluge polupansiona po cijeni noćenja s doručkom, uključenog pića uz večeru do besplatnog parkinga, besplatnih suncobrana i ležaljki i slično. To pogotovo to vrijedi za dolaske u predsezoni, počevši od Uskrsa i 1. svibnja kada bi kod onih hrabrijih moglo „pasti“ i prvo kupanje. Hotelijeri su se također maksimalno posvetili svim mjerama i zaštiti gosta, slijede sve potrebne COVID protokole, fleksibilni su i uvjete prodaje prilagodili su situaciji. Inače, popusti su tradicionalno nešto niži za objekte u Istri, a veći u Dalmaciji, kazuje Dalibor Čanaglić iz Palma travela, koji vjeruje da će ljetna sezona biti vrlo dobra:

“Potražnja za putovanjima postoji, cijepljenje je u tijeku i svakim danom smo bliže normalizaciji.”

Tko pak već sada razmišlja o odmoru na Jadranu, ne može pogriješiti. Stranci još ne rade pritisak, izbora ima i za najzahtjevnije, a za rane rezervacije nude se popusti od tridesetak posto. Jadranski domaćini ne kriju da i ove godine uvelike računaju baš s domaćim gostima, kao što je bio slučaj i lani. Naši su građani dominirali na Jadranu i tijekom prva dva mjeseca tekuće godine. Na putovanjima unutar Hrvatske bilo ih je svega deset posto manje nego u godinama prije pandemije.

10 zdravih navika Natali Dizdar: Malo toga kupujem jer većinu hrane dobivam iz tatinog vrta

Foto: Pixsell, Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo