Psiha

Psiha

10 zdravih navika Natali Dizdar: Malo toga kupujem jer većinu hrane dobivam iz tatinog vrta

Pjevačica Natali Dizdar nedavno je diplomirala Gestalt psihoterapiju, na čemu joj čestitamo, a moramo priznati da je i nas svojim navikama inspirirala na zdraviji stil života.

1. Uzimanje vremena za sebe

Bez obzira što mi se u životu događa važno mi je naći trenutke u kojima mogu uživati u samoći, razbistriti misli i osjetiti sebe. To je nekad preslušavanje nove glazbe satima, pisanje ili samo gledanje filmova, spavanje.

Slavne sestre Hadid: Bella tvrdi da pizzu jede svaki dan, a Gigi je slaba na kruh… Pa, kako održavaju liniju?

2. Zdrava i organska hrana

Imam privilegiju da malo toga kupujem u trgovini jer većinu hrane dobivam iz tatinog vrta, od voća, povrća, domaćih i divljih životinja, općenito svih klasičnih proizvoda koji nam dolaze s naših sela. Mislim da većinu imuniteta dugujem upravo tome.

3. Pisanje pjesama

Ili bilo kakvo kreativno stvaranje oslobađa energiju i oplemenjuje čovjeka. Zahvalna sam na tome što na jedan tako lijepi način mogu isprocesuirati sve što osjećam i kroz što prolazim u životu.

4. Čitanje knjiga

ovo sam stavila zato jer sam od malena okružena knjigama, a kako sam nedavno diplomirala Gestalt psihoterapiju i čitala puno stručne literature, drago mi je da se sad bez grižnje savjesti mogu malo vratiti na romane i još jednom pročešljati klasičnu književnost što mi je zapravo najdraže.

5. Putovanja

Ahh…koliko mi nedostaju putovanja na druge kontinente koja su za mene nezamjenjivi i sastavni dio slobode i načina na koji živim. No, ipak sam uspjela na par tjedana otići do Francuske i posjetiti omiljeni Bordeaux, Provansu i mediteranski jug, a osim toga, uživala sam u jedrenju po našem lijepom Jadranu tako da spontanosti nije falilo bez obzira na izazove 2020.

6. Provođenje vremena u prirodi

Uz jedrenje i općenito provođenje vremena na moru bez kojeg ne mogu dugo biti, volim i šumu, rijeke i Velebit s kojeg sam se upravo vratila. Prednosti odrastanja na selu valjda, ta neka povezanost s prirodom.

7. Trening

Najčešće trčim po parku i radim jogu, ali zalomi se i još neki trening boksa tu i tamo, planinarenje, plivanje, rolanje. Volim bit u pokretu, važno mi je na taj način osjećati svoje tijelo. Al nisam neki rob treninga, nikad ne idem u teretanu npr.. Mora biti ili neka vještina ili da sam vani na svježem zraku.

8. Donošenje odluka bez oklijevanja

Tough one. Ovo mi se pokazalo dosta oslobađajućim u životu po pitanju mog osobnog mira. To je nekakav sastavni dio zrelosti i dugo mi je trebalo da se naučim donositi odluke iza kojih se ne premišljam i ne važem sve ispočetka.

9. Ispijanje kava s prijateljicama

Priceless. Iste teme sto puta iz svih perspektiva i kuteva, dokolica u svom najboljem obliku. Bar za mene. A ni ne volim kavu pretjerano, ritual je važan. Najčešće i naljepše kave su u Zadru, u debeloj hladovini uz more i ljetni povjetarac.

10. Njega za tijelo i kožu

Volim sve od Dermalogice i imam zahvalnu kožu, ali puno sam na suncu tako da mi je važno hidratizirati lice sa boosterom i multivitaminskom maskom, a u posljednje vrijeme sam otkrila i njihovo hidratantno mlijeko za tijelo s mirisom naranče i kineskog zelenog čaja koje mi je savršeno osvježenje.

Pomalo gadljiva, ali zdrava navika bez koje Gwyneth Paltrow ne može zamisliti početak dana – hoćete li probati?

Foto: Privatna arhiva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo