Psiha

Psiha

Opuštajući vikend uz knjige – donosimo tri nova naslova!

Nije samo našem tijelu, nego je i našem duhu potreban predah od stresnoga radnoga tjedna. Upravo zbog toga vam preporučujemo da vikend provedete uz neki od tri nova sjajna naslova koja vam donosimo.

Nakladnička kuća Znanje pobrinula se da imate savršeno štivo za hladne dane. Sve što trebate je pokloniti si malo vremena te si, uz šalicu svoga omiljenoga toploga napitka, dopustiti da se izgubite u nekoj od idućih knjiga.

Tužaljka grešnika – C. J. Sansom

Ovaj roman posljednji je i po mnogima najbolji roman iz serije o grbavom odvjetniku Matthewu Shardlakeu. Nakon prethodnih naslova serijala Raskol, Crna vatra, Kraljevska krv, Otkrivenje i Čarobna kost, u ovom romanu Sansom donosi briljantan povijesni opis kraljice Katarine Parr i shizofrene vjerske situacije raskola između katolika i reformista koji su odlična podloga napetoj detektivskoj priči.

Sansom sjajno gradi svoj zaplet na povijesnim činjenicama. Tužaljka grešnika čarobno je napisan roman. – The Times

Osmi povjerenik – Renato Baretić

Nakladnička kuća Znanje donosi ponovljeno izdanje jednog od najprodavanijih hrvatskih romana Osmi povjerenik Renata Baretića, čija je ekranizacija upravo u tijeku. Osmi povjerenik autorov je prozni prvijenac. Dobivši nagrade K. Š. Gjalski, V. Nazor, A. Šenoa, I. G. Kovačić i “Kiklop” za najbolju proznu knjigu, Osmi povjerenik je postao najnagrađivanija domaća knjiga. Kazališna predstava po ovom romanu postavljena je u HNK Split u prosincu 2005. godine, a upravo je u tijeku i snimanje filma. S obzirom na sve navedene činjenice lako je i ispravno reći da je Osmi povjerenik hrvatski roman desetljeća, nultih godina 21. stoljeća.

Dosegnuti sunce – Paula McLain

Dosegnuti sunce priča je o neustrašivoj i zanosnoj ženi Beryl Markham, pilotkinji koja je oborila svjetski rekord preletjevši Atlantik, i strastvenom ljubavnom trokutu s engleskim aristokratom i lovcem na krupnu divljač Denysom Hattonom te barunicom Karen Blixen, koja je pod pseudonimom Isak Dinesen napisala čuvene memoare Moja Afrika. Autorica maestralno oživljava jednu jedinstvenu ženu i kolonijalnu Keniju 20-ih godina prošloga stoljeća te se potvrđuje kao nova zvijezda suvremene povijesne fikcije. Uz lirske opise čarobnih krajolika Afrike s početka dvadesetog stoljeća, Paula McLain vješto plete priču o izvanrednim pothvatima žene koja je živjela ispred svog vremena.

Roman kojemu je nemoguće odoljeti… svaki osjećaj neopisivo je živ i stvaran. – People

Foto: Shutterstock

J. R. 

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo