Psiha

Psiha

Osvojite Freudovu knjigu Tumačenje snova!

Sigmund Freud rođen je 1856. godine u Freibergu. Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Beču okreće se psihopatologiji. U privatnoj praksi bavio se histerijom i drugim oblicima neuroza. Utemeljuje i razvija psihoanalizu kao vlastitu metodu liječenja i istraživanja. Umro je u Londonu, 1939. godine.

Tumačenje snova, koje se pojavilo 1900. godine, ovih će dana proslaviti stotu obljetnicu. Ovo je knjiga stoljeća i u metaforičkom smislu, jer sistematskim razotkrivanjem jezika snova Freud je, prvenstveno, izmjerio dimenzije nesvjesnog u čitavoj njegovoj veličini, a potom je to nesvjesno i približio našoj svijesti o njemu. Razumijevanjem snova se psihoanaliza, proizašla iz istraživanja simptoma neuroza, proširila i pretvorila u opću psihologiju, koja obuhvaća i patološke i normalne pojavnosti.

Do ovih je nevjerojatnih spoznaja došao prvenstveno pomoću – samoanalize. Nasuprot navikama građansko-akademskog svijeta, bez imalo obzira prema samome sebi počeo je objavljivati vlastite snove te njihova počesto i neugodna značenja.  Dakle, knjiga nije samo vrsta poetske prapodloge psihoanalize, sablasnost snova ili pak revolucionarna teorija o psihičkim događanjima, koji se zbivaju u njima; ona je istodobno i izvorno neiscrpan, gotovo autobiografski rad.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo