Ovih se 5 zdravih navika uvijek pridržava dr. Petra Podobnik Brlečić - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ovih se 5 zdravih navika uvijek pridržava dr. Petra Podobnik Brlečić

Provođenje vremena u društvu obitelji, posebno u igri i aktivnostima u prirodi, dr. Podobnik Brlečić smatra najljepše provedenim vremenom.

Petra Podobnik Brlečić, dr. med., specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist humane reprodukcije otkriva našim čitateljima što njoj predstavljaju zdrave navike i kako ih njeguje;

1. Tjelesna aktivnost

Smatram da je tjelesna aktivnost izrazito bitna za dobar fizički i psihički osjećaj. Prije sam redovito vježbala u grupi, ali zadnjih godina se aktivnost se najviše svodi na dugačke šetnje i igru djecom. Trudim se barem nekoliko puta tjedno raditi vježbe snage kod kuće, za bolji tonus mišića. Kad se čovjek jednom navikne na vježbanje, teško mu je bez toga.

2. Obiteljsko vrijeme

Provođenje vremena s obitelji, posebno u igri i aktivnostima u prirodi je zaista najljepše provedeno vrijeme te se pokušavam organizirati da to bude dio moje svakodnevice.

Djeca su zaista nešto najljepše na svijetu i sreća koju pružaju mi je najvažnija za emocionalno i energetsko punjenje.

3. Zdrava prehrana

Pokušavam jesti redovito i zdravo se hraniti. S obzirom da imam malenu djecu, trudimo se pripremati zdrave, domaće obroke s organskim namirnicama.

4. Izbjegavanje šećera i mliječnih proizvoda

Već neko vrijeme se trudim izbjegavati prevelike količine šećera te mlijeka i mliječnih proizvoda u prehrani. I samo smanjivanje tih namirnica mi izrazito odgovara i osjećam da je blagotvorno djelovalo na probavni sustav i cijelo tijelo.

Zdravlje srca i topli dani – što nikako ne smiju zaboraviti srčani bolesnici?

5. Puno tekućine

Trudim se piti isključivo vodu te svakako izbjegavam sve gazirane sokove. Moram priznati da se nekad moram podsjećati piti dovoljno tekućine, ali boca izvorske vode na mom stolu me uvijek podsjeća na dnevno potrebnu količinu.

Otkrivamo 10 zdravih navika prekrasne glumice Bojane Gregorić Vejzović

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ana Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo