Psiha

Psiha

Pharrell Williams albumom slavi žene!

Na albumu su i Pharrellovi dueti s Justinom Timberlakeom i Aliciom Keys, a pojavljuju se i Daft Punk, JoJo i Miley Cyrus!

Diskografska kuća: Columbia Records
Distributer: Menart
Godina izdanja: 2014.

Dugoočekivani solo album Grammyjem nagrađenog Pharrella Williamsa “G I R L” konačno se pojavio u našim trgovinama. Album je objavljen uoči Međunarodnog dana žena, što je zapravo i vrlo prigodan datum jer ovim albumom Pharrell ne skriva koliki je ljubitelj i štovatelj dama:

“Namjerno sam želio da se ‘G I R L’ piše veliki slovom s dva razmaka između. Razlog je to što sam želio napraviti album koji će objasniti moje gledište i divljenje ženama. To mi je dalo mnogo materijala za ispričati. Želio sam riječ ‘girl’ s velikim slovima da izgledaju moćno. Želio sam da to bude glavna tema. I kad su mi iz Columbije ponudili mogućnost da napravim album, znao sam odmah da će se zvati ‘G I R L’. To je ono što sam želio. Ovo je album koji sam sanjao napraviti”, pojasnio je u radijskom intervjuu Pharrell.

Album je najavljen hitom “Happy“ koji je postao globalni hit i glazbeni fenomen u vrlo kratkom roku. Do sada ga je na You Tubeu pogledalo više od 90 milijuna milijuna ljudi.

The New York Times nazvao je Pharrella jednom od glazbenika koji je bio među najtransformiranijima u prošloj godini.

“Želio sam napraviti nešto što će buditi dobar osjećaj. To je ‘Happy’. Ali pjesme ne zvuče slično, jedino im je zajednički taj dobar osjećaj koji šire, što je i najvažniji dio. Album je za sve ljude… Je li album bez mane? Nije, ali čak i ljudi koji mu pronađu mane će osjetiti moje dobre namjere. Jako sam ponosan na ovaj album, on je nešto najbolje što sam napravio”, izjavio je Pharrell za Pitchfork.

Osim megapopularrne pjesme Happy, na albumu ima još devet pjesama. Na pjesmi “Bran New” gostuju Neil Rodgers i Justin Timberlake, na pjesmi “Come Get it Bae” gostuje Miley Cyrus. Pjesmu “Gust of Wind” malo su kompjuterizirali Daft Punk, dok na “I Know Who you Are” gostuje Alicia Keys.

Pjesma “Happy” je prvi puta objavljena na soundtracku “Despicable Me 2” i zahvaljujući tome već je bila nominirana za nagradu Oscar. No osim uspjeha na top ljestvicama prodaje, Happy je uspješan i na radijskim valovima – u Hrvatskoj je već tjednima jedna od najemitiranijih pjesama i Pharrellovi ritmovi su zaokupili obožavatelje diljem svijeta i inspirirali ih na snimanje plesnih videa. Novi zanimljivi uratci svakodnevno se objavljuju na You Tubeu i svi koji žele biti dio Happy priče, videe iz cijelog svijeta možete uploadati i pogledati na: http://www.wearehappyfrom.com/.

Zanimljiva globalna kampanja i promocija singla predviđena je 20. ožujka, odnosno na Međunarodni dan sreće.

Pharrell Williams: G I R L

1. Marilyn Monroe
2. Brand New ft. Justin Timberlake
3. Hunter
4. Gush
5. Happy
6. Come Get It Baeft Miley Cyrus
7. Gust Of Windft. Daft Punk
8. Lost Queen
9. Know Who You Are ft. Alicia Keys
10. It Girl

Više o hitmejkeru N.E.R.D.-a saznajte na Pharrellwilliams.com i Facebooku.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo