Psiha

Psiha

Pjevačica Pink napisala novu oporuku jer nije bila sigurna hoće li preživjeti teški oblik bolesti COVID-19

Featureflash Photo Agency/Shutterstock

Pjevačica je nedavno otkrila detalje o svojoj borbi s bolešću.

Kada je prošle godine dobila rezultate na kojima je pisalo da je pozitivna na COVID-19, nije bila sigurna hoće li preživjeti bolest jer su simptomi koje je doživjela bili jako ozbiljni. Iz tog je razloga odlučila promijeniti oporuku.

Bilo je stvarno jako, jako loše, toliko da sam promijenila oporuku“, otkrila je Pink u intervjuu na radio postaji Heart. Na sreću, suprug i kćerka Willow su ostali zdravi, ali ona ističe kako je bilo trenutaka kada je mislila kada je sve gotovo za nju i njenog trogodišnjeg sina Jamesona.

Nazvala sam najbolju prijateljicu i rekla joj kako samo moram reći Willow koliko ju volim. Bilo je sve skupa zastrašujuće, dodala je.

Pink je prethodno otkrila i koliko su ozbiljni bili problemi koje je imao sin Jameson te naglasila kako su njegovi simptomi bili najozbiljniji.

Cijepili ste se protiv COVID-a? Evo što trebate napraviti s karticom koju ste primili i što nikako ne činiti

„Imao je visoku temperaturu tri tjedna i proljev, naknadno je uslijedio zatvor. Bio je blijed i letargičan, a sve tu to stvari koje mamu mogu izbezumiti“, pojasnila je Pink.
Naknadno je u gostovanju u emisiji kod Ellen Degeneres  pojasnila kako ju je virus prisilio da koristi lijekove kako bi se borila s astmom: „Imala sam silno jake napade astme koji su nekoliko puta doveli do toga da moram u bolnicu, probudila bih se usred noći i nisam mogla udahnuti. Pumpicu za astmu sam tako koristila prvi put nakon 30 godina. Nisam mogla bez nje funkcionirati i to su bili trenutci kada me je bili najviše strah“.

Svoje iskustvo s COVID-19 je opisala kao put koji je bio najteže emotivno i fizičko iskustvo za nju kao majku. Kako se bojala za vlastiti život, stalno je razmišljala o tome kakav je utjecaj ostavila i što će iza nje ostati, što se posebno odnosi na njenu djecu.

Ako primijetite ovo u liječničkoj čekaonici i ordinaciji, ne ulazite!

„Kao roditelj morate pomisliti „Što to ostavljam svojoj djeci? Što sam ih naučila? Hoće li se snaći u ovom svijetu? I što bi im trebala reći ako je u pitanju zadnji trenutak kada ću im išta više reći?“, zaključuje Pink, ali na sreću sve je dobro završilo za nju i sina Jamesona, koji se u potpunosti oporavio. Zbog toga se i ona naravno smatra izuzetno sretnom osobom.

Kako izgleda oporavak od COVID-19?

Odogovor na ovo pitanje daje Vanja Hulak-Karlak, dr. med., subspec. kardiologije i intenzivne medicine;

Oporavak od COVID-19 nedvojbeno jest kontinuum. U ranoj, akutnoj fazi bolesti koncentrirani smo na liječenje akutne bolesti i akutnih komplikacija. U fazi oporavka perzistiraju ili se pak pojavljuju neki novi simptomi zbog čega pojedini bolesnici zahtijevaju adekvatan medicinski nadzor i praćenje.

Tipični simptomi, u čak 35% i više slučajeva, nakon akutne faze uključuju umor, dispneju, bolove u prsima te kašalj. Osim fizičkih, nemali broj bolesnika ima i psihičke tegobe; anksioznost, depresiju, simptome slične posttraumatskom stresnom poremećaju. Neki simptomi nestaju brže; nakon 2 do 4 tjedna, a neki mogu biti prisutni, prema aktualno dostupnim spoznajama, mjesecima (4-6 mjeseci).

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo