Psiha

Psiha

Poklanjamo vam album grupe Elemental

Svoju kućnu fonoteku albumom Elementala povećat će Nataša Pantalon. Sretna dobitnica će album dobiti na adresu koju nam je poslala mailom. Čestitamo!

Elemental je u svojoj osnovi hip-hop bend koji ne slijedi stroge stilske odrednice, nego putuje različitim glazbenim žanrovima, posuđujući od svakog ono u čemu se najviše prepoznaje i na taj način obogaćuje vlastiti glazbeni stil. Elemental je nastao 1998. g i do sada objavio četiri studijska albuma. Veliki naglasak Elemental stavlja na svirke uživo, dinamične nastupe i izravnu komunikaciju sa svojom publikom. Bend nikada nije robovao glazbenim trendovima i ne vodi se prolaznošću singlova ili prodajom albuma. Svoju glazbu ne smatra proizvodom, nego svojim umjetničkim izrazom, pa se trudi u pjesme unositi inovativnost, originalnost i stvoriti vlastiti stil. Počeci Elementala sežu u 1998.g kada su se okupili kao rap trojac i u toj postavi objavili dva albuma – 2000 g. debi album Moj njegov i njen svijet (Kondorcomm) i 2002. g. Tempo Velegrada – Demiurg (Menart). Posljednjih šest godina djeluju u sedmeročlanoj postavi, netipičnoj za rap formu, zamjenjujući “sampliranje” odsviranim glazbenim dionicama. U toj su postavi izdali svoja sljedeća dva albuma – 2004. g. Male Stvari i 2008. g. Pod pritiskom (Menart).

Na albumu Pod pritiskom Elemental predstavlja svoj novi, žešći i oštriji zvuk, a tekstovi su eksplicitni, socijalno osviješteni, ali su zadržali notu hip-hop poetike. Politički osviješten single ‘Zašto te imam’ je zbog svog eksplicitnog spota i teksta pjesme zabranjen na većini televizijskih postaja.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo