Psiha

Psiha

Potražite novu knjigu Jessa Waltera “Lijepe ruševine”

Iz pera nevjerojatno talentiranog pisaca dolazi pravo književno čudo! “Lijepe ruševine” u izdanju Mozaika knjiga, blistav je ali i emotivan roman.

Roman Lijepe ruševine je veličanstveno domišljato djelo koje stalno iznenađuje – priča je to o nesavršenim, ali zanimljivim ljudima koji se snalaze na stjenovitim obalama života držeći se za svoje neostvarive snove. A može se reći i veliki roman o ljubavi.Godina je 1962. Snima se jedan od najvećih hitova svih vremena, veliki spektakl Kleopatra. Elizabeth Taylor i Richard Burton luduju, jedan dan se mrze, drugi obožavaju. Novinske rubrike koje pišu o skandalima imaju pune ruke posla. Troškovi snimanja enormno rastu, skandali postaju dio svakodnevice, a onda se sve zakomplicira jednom sasvim malom, ali iskrenom ljubavnom pričom koja bi, ako se za nju sazna, film otjerala u propast. Jedna će se mlada glumica morati maknuti s filmskoga seta i biti sakrivena u tajnovitom hotelu na talijanskoj obali, a za mladoga vlasnika toga hotela njezin će dolazak biti velika tajna. A zatim se priča seli u današnje vrijeme kada filmska industrija izgleda posve drugačije i kad ostarjeli Talijan dolazi u Hollywood pronaći glumicu koju je upoznao, u tajnovitim okolnostima prije pedeset godina.

O autoru:

Jess Walter je autor šest romana, uključujući veliki hit Financijski životi pjesnika, roman Nula, koji je bio u užem izboru za Državnu književnu nagradu, i roman Građanin Vince, kojim je osvojio Nagradu Edgarza najbolji roman. Njegova zbirka kratke proze Živimo u vodi posljednje je njegovo djelo. Jess Walter živi u Spokaneu u Washingtonu.

Izdavač: Mozaik knjiga

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo