Povratak s godišnjeg lakši je uz 6 novih, uzbudljivih i zabavnih knjiga - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Povratak s godišnjeg lakši je uz 6 novih, uzbudljivih i zabavnih knjiga

Ako ste u potrazi za razonodom – ovo su naši prijedlozi koji će vam uljepšati povratak s odmora u realnost…

1. Ljubavna hipoteza

Amazonov izbor za najbolji ljubavni roman 2021. te jedna od najboljih knjiga u kategoriji romansi prema odabiru članova Goodreadsa, roman “Ljubavna hipoteza” autorice Ali Hazelwood ovih je dana objavljen i na hrvatskome jeziku u izdanju nakladničke kuće Sonatina.

Ljubavna hipoteza romantična je komedija koja čitatelju nudi slojevitost štiva koja nadilazi okvire žanra. Olive Smith mlada je znanstvenica, doktorandica na prestižnom Sveučilištu Stanford, čiji su životni ciljevi visoka znanstvena postignuća. U ljubav, nešto što se ne može precizno mjeriti ni kontrolirati, baš i ne vjeruje. Štoviše, o toj “nesretnoj” dimenziji ljudskog življenja ima određenih hipoteza. No kada upozna dr. Adama Carlsena, strogog i nepristupačnog profesora sa svog Odsjeka, jedna po jedna njezina hipoteza pada u vodu.

Jednostavne četiri radne navike koje će vam pomoći spriječiti umor i brige

2.Tiha vatra

Od autorice velikog svjetskog hita “Djevojka u vlaku” stigla je nova književna poslastica! “Tiha vatra” kroz paletu nesređenih, devijantnih i uznemirujućih likova minuciozno oslikava kako potisnute traume i prešućene istine koje godinama tiho kuhaju u ljudima polako, ali nekontrolirano izlaze na površinu. Jednako napetim stilom i pronicavim razumijevanjem ljudskih nagona, Paula Hawkins donosi novo, uzbudljivo, duboko intrigantno štivo o varljivosti osjećaja i sjećanja, kao i o razornom utjecaju prošlosti na sadašnjost.

3. Čuvari tajni Jaipura

Stigao je novi roman autorice velike uspješnice “Žena koja je slikala kanom” – drugi nastavak iz svima omiljene trilogije koja balansira između tradicionalnih i modernih vrijednosti daleke Indije. “Čuvari tajni Jaipura” vješto je i bogato izvezena narativna tapiserija u kojoj se isprepliću priče iz Lakshmina i Malikova života. Priča je to čiji intenzitet boja, mirisa, okusa i prikrivenih tajni očarava u cijelosti.

4. Mrtve duše

Angela Marson jedna je od vodećih i najčitanijih autorica kriminalističkih romana ne samo u Velikoj Britaniji već u cijelom svijetu. Njezini romani prevedeni su na više od 30 jezika i prodani u milijunskim nakladama.

Nove detektivske igre, nestrpljenje, strah i nezaboravne avanture dio su romana “Mrtve duše” koji donosi šesti slučaj sad već slave inspektorice Stone. Nakon prvih pet romana, u prijevodu Igora Rendića, objavljen je i šesti koji donosi nove, podjednako napete i zanimljive avanture sada već kultnog književnog lika Kim Stone.

5. Je l’ čemu ovo?

“Je l’ čemu ovo?” pitanje je koji svaki komičar postavlja kad želi nešto probati. Seinfeld postavlja to pitanje od svog prvog nastupa 1975. godine.
Ako je odgovor na “je l’ čemu ovo?” bio potvrdan, uključen je u ovu opsežnu kompilaciju njegova komičarskog rada. Prva knjiga u dvadeset pet godina “jednog od naših velikih komičnih umova” (The Washington Post) prikazuje Seinfeldov najbolji rad u stand-up komediji tijekom pet desetljeća. Za ovu je knjigu Jerry Seinfeld odabrao svoje omiljene materijale, organizirane desetljeće po desetljeće. Čitatelji će stranicu po stranicu, od jednog urnebesno osmišljenog opažanja do drugog, svjedočiti evoluciji velikog komičara našeg vremena i steći nove uvide u uzbudljivu, ali nemilosrdnu umjetnost pisanja stand-up komedije.

6. Jezero od riječi

“Jezero od riječi” autorice Emily Henry roman je koji od objavljivanja 2020. godine ne silazi s međunarodnih ljestvica najprodavanijih romana. Ovaj lepršav i duhovit bestseler New York Timesa poigrava se klišejima romantičnih komedija, a oduševit će sve one u potrazi za šarmantnim likovima, iskričavim dijalozima i sretnim završecima. Divno romantičan te prikriveno potresan, roman “Jezero od riječi” pršti vrckavim prepiranjima te prozom koja vas potpuno zaokuplja.

Osam stvari koje bogati kupuju jeftino i imaju dobar razlog za to – provjerite popis

Foto: Arhiva, Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo