Psiha

Psiha

Privid

Gledajući sliku vlastite ruke svojim duhovnim okom, zamislite da je ispitujete izuzetno snažnim mikroskopom koji može prodrijeti u najtanahnije tkanje materije i energije. Kad je mikroskop u najmanjoj fazi, više ne možete vidjeti kožu, već promatrate skup pojedinačnih stanica labavo povezanih okolnim tkivom.

Svaka stanica je vodenasta vreća proteina izgledom poput dugih lanaca manjih molekula zajedno povezanih nevidljivim vezama. Primičući se bliže možete vidjeti pojedinačne atome vodika, ugljika, kisika itd., koji nemaju čvrstoću – oni su titrajuće, utvarne sjenke što ih kroz mikroskop vidite kao mrlje svjetla i tame.

Stigli ste na granicu materije i energije, jer subatomske čestice od kojih se atom sastoji – elektroni koji zuje i plešu oko atomske jezgre protona i neutrona – nisu čestice materije. Više su nalik svjetlećim tragovima koje vatromet ostavlja na noćnom nebu. Na ovoj razini uviđate da su predmeti koje ste nekad smatrali čvrstim samo tragovi energije; u trenutku kad zapazite jedan trag, energija se premjestila negdje drugdje ne ostavljajući ništa što bi se moglo dodirnuti ili vidjeti. Svaki trag je kvantna pojava koja iščezne, odumre u istom trenutku u kom je zapažena.

Sad možete zaroniti dublje u kvantni prostor. Sva svjetla nestaju u zjapećem bezdanu crne praznine. Daleko na horizontu vaše vizije vidite zadnji bljesak, kao najdalju, najbljeđu zvijezdu na noćnom nebu. Zadržite taj bljesak u vašem umu, jer to je zadnji ostatak materije i energije koji mogu zabilježiti znanstveni instrumenti. Tmina se spušta i sada se nalazite na mjestu gdje ne samo da nema materije i energije, veću su nestali i prostor i vrijeme.

Iza sebe ste ostavili svoju ruku kao pojavu vremena i prostora. Kao i sve druge takve pojave, vaše tijelo izvire s mjesta iza četvrte dimenzije.U tom području nema takve stvari kao što je “prije” ili “kasnije”, nema “velikog” ili “malog”. Ovdje vaša ruka postoji prije Velikog Praska i poslije kraja svemira u “toplinski mrtvoj” apsolutnoj nuli. U stvarnosti ovi nazivi su besmisleni, jer ste stigli do maternice univerzuma, prekvantnog područja koje nema dimenzija i koje je sve-dimenzionalno. Vi ste svugdje i nigdje.

Podvučeno, da biste upili poruku:
– Trodimenzionalno tijelo u kojem nas izvještava naših pet osjetila je privid.
– Svaka čvrsta čestica materije sastavljena je aod više od 99,999 posto praznog prostora.
– Praznina između dva elektrona je isto tako prazna kao prostor između dvije galaksije.
– Ako uđete dovoljno duboko u tkanje materije i energije, stići ćete na izvor čitavog svemira. Svi događaji u vremenu i prostoru imaju svoj izvor izvan stvarnosti koju zapažamo.
– S druge strane kvantnog, vaše tijelo postoji kao čisti stvaralački potencijal, mnogostruki proces kojeg nadzire inteligencija.

“Tijelo i duh, rijeka vječnosti”, Dr. Deepak Chopra, str. 46
Dvostruka Duga, Čakovec, 1995.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo