Psiha

Psiha

Putujte “Prema svjetlu…” u 3. koncertu ZOM-a

Pod ravnanjem mladog maestra Filipa Avera Jelavića “orkestar s dušom” – Zagrebački orkestar mladih priprema treći koncert ZOM sezone i poziva na putovanje “Prema svjetlu…” u remekdjelima Elgara, Schumanna i Dvořáka.

Zagrebački orkestar mladih putuje “Prema svjetlu…” i najavljuje treći koncert ZOM sezone ispunjen poetskim svjetovima Elgara, Schumanna i Dvořáka 15. ožujka u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

Maestro Filip Aver Jelavić otvara koncert minijaturnim biserom orkestralnoga sloga – Lirskom serenadom engleskog skladatelja Edwarda Elgara, a sjajni hrvatski violončelist Branimir Pustički predstavlja se u slavnom Koncertu za violončelu majstora njemačkog romantizma Roberta Schumanna.

ZOM

Poetsku snagu svojih remekdjela veliki skladatelji nerijetko su crpili iz odnosa prema prirodi, a češki majstor Antonín Dvořák i njegova Osma simfonija najbolji su primjer toga odnosa, ujedno i najbolji način da se zaključi ovaj koncert posvećen ostvarenjima u kojima se glazba združila s poezijom na sasvim poseban način.

Prepustite se poetskim svjetovima Elgara, Schumanna i Dvořáka i krenite na putovanje “Prema svjetlu…” – u petak 15. ožujka s početkom u 20 sati – na način koji može pružiti samo “orkestar s dušom” – Zagrebački orkestar mladih!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo