Psiha

Psiha

Redoviti su gosti u teretani, trče, plešu… Evo kako vježbaju poznate Hrvatice

Poznate Hrvatice shvatile su da je vježbanje važno te bez treninga više ne provode ni dan. Pogledajte što one čine za svoje linije i neka vas inspiriraju na rekreaciju nakon ljeta.

Da je vježbanje važno za dobar izgled i zdravlje znaju već i ptice na grani, pa i slavni u Lijepoj Našoj. Vježbanjem se gradi zdravlje, no i samopouzdanje, energija, kao i sreća. Od voditeljica do glumica i pjevačica, zbog njihove konstantne izloženosti javnosti, svi su ovi rezultati vježbanja izuzetno važni. No, važno je i prihvatiti vježbanje kao put ka sreći i zadovoljstvu.

Pogledajte što čine za sebe:

Ana Gruica

Splitska glumica oduvijek cijeni vježbanje, a smatra da ono podrazumijeva neprestan rad na sebi. “Tjelovježba, osim zadovoljstva odrazom u ogledu, donosi zdravu životu i poslovnu ambiciju, više samopouzdanja, zdrave seksualnosti i pozitivne energije”, rekla je Ana Gruica za magazin Moje zdravlje. Gruica je svoju trudnoću i porodiljni dopust iskoristila kako bi diplomirala na Kineziološkom fakultetu, odnosno postala instruktorica fitnessa i rekreacije.

Biti zdrav i fit za nju znači pravilan omjer vježbe, pozitivnih misli, prehrane, tekućine, promišljanje o sebi.. Osim što od nedavno vježba trčanje za svojim sinom, vježba boksanje te se često posvećuje kardio vježbama, poput trčanju i preskakanju užeta.

Ivana Marić

U prehrani, pjevačica Ivana Marić se voli držati plave ribe, a rekla je kako voli kuhati raznoliku hranu i kako često koristi egzotične namirnice.

Što se tiče vježbanja, nije baš fan, a smatra se totalnim antitalentom za sport. “Nekad je to teretana, nekad trčanje ili brzo hodanje na otvorenom, a ponekad neki skupni trening: pilates, zumba, aerobik – ovisno o vremenu i raspoloženju”, rekla je za magazin Moje zdravlje, te nadodala kako ipak smatra da je vježbanje neophodno.

Iako je “antitalent” za sport, Ivana i pjeva i pleše što, vjerujemo, doprinosi njenoj besprijekornoj figuri.

Ne zaboravite i vi što češće upaliti glazbu i rasplesati se, riješit ćete se stresa i osjećati puno sretnije!

Ana Radišić

Ana Radišić, voditeljica i urednica na CMC televiziji, ističe kako je važno slušati svoje tijelo – što mu treba i omogućiti mu to unatoč tempu stresnog života. Od malih se nogu bavi sportom, tako da je za Anu fizička aktivnost nužna za zdravlje. “Posljednje dvije godine aktivno trčim, na malo duže staze, i osim što me čini zdravom, to me čini i izrazito sretnom. Trčanje me i opušta te mi daju snagu za nove obaveze.” – naglasila je za magazin Moje zdravlje.

Uz to, navela je kako jako puno pažnje posvećuje izboru hrane, no izbjegava dijete, jede gotovo sve, ali u umjerenim količinama. Ističe i važnost kvalitetne hidracije organizma, pa tijekom dana popije i do tri litre tekućine.  

Antonija Blaće 

Transformaciju voditeljice Antonije Blaće mogli smo pratiti na našim televizijskim ekranima iz godine u godinu.

Svoju je formu u nekoliko godina dovela do zavidne, točnije od 34. godine kada je aktivno počela posjećivati teretanu barem 5 do 6 puta tjedno, a navodi kako su joj najdraže vježbe HIIT i crossfit, što više utega – to bolje.

Prije nego je počela vježbati, teško joj se bilo motivirati, no smatra da vježbanje i pravilna prehrane dolaze u kompletu, ne samo kako bi postigli rezultate, već zdrava prehrana i motivira da se bolje hranimo. 

Mia Kovačić 

Miju Kovačić, voditeljicu na Novoj TV, ponovno ove sezone pratimo na Farmi, a ova preslatka voditeljica figuru održava vježbanjem i pravilnom prehranu. Oduvijek vježba, a sada joj je ipak najdraža joga.

Njena osobna trenerica ujedno je i njena najbolja prijateljica, pa ako joj ikad nedostaje motivacije, zna kome se treba obratiti!

“Uz rad na sebi i zdravu prehranu najvažnije je zaposliti mozak za prave stvari te u svemu tome biti sretan” – objasnila je Mia za magazin Super Mila. 

Saznajte odgovore Ivane Mišerić na 5 brzih pitanja o zdravlju, a saznajte i koja je to dobitna kombinacija Jennifer Aniston!

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo