Sandra Bagarić otkriva našim čitateljima svoje zdrave navike - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Sandra Bagarić otkriva našim čitateljima svoje zdrave navike

Majka, supruga, domaćica i operna diva Sandra Bagarić otkriva svojih 10 zdravih navika!

Zašto je za Sandru zavođenje bitno, koliko je važno kakvu glazbu slušamo i koliko se smijemo, saznajte u nastavku teksta.

1. Spavanje

Spavalica sam i hvala Bogu da je faza male djece iza mene, još uvijek se bolno sjećam tih neprospavanih noći, ne mogu funkcionirati bez osam sati sna, a pobornik sam i poslijepodnevne „sieste“, ako sam u mogućnosti. 

2. Redoviti obroci

Idem na plac, imam svoje kumice, kupujem sezonsko voće i povrće, za ne vjerovati je, ali sva tri obroka insistiram da je obitelj za stolom, uživam u tim ritualima, volim ugađati svojoj obitelji, maštovito podvaljujem djeci zdrave namirnice, radim čak i svoju malu zimnicu po tradicionalnim receptima moje majke Lidije.

3. Šetnja prirodom

Nastojim svaki dan šetati po obližnjim parkovima svog kvarta, voziti bicikle s dečkima, vikendima odlazimo na Sljeme, u prirodi punim baterije, praznim negativnu energiju, sređujem misli, osluškujem svoje potrebe i u tišini razgovaram sama sa sobom.

4. Smijeh

Dan bez smijeha je izgubljen dan. Za mene je čaša uvijek polupuna, a ne poluprazna, uspijem od svake situacije napraviti komediju-parodiju, u ljudima tražim samo dobro, mičem se iz društva mrguda, trač-baba, negativnih prognozera… Smijeh je najbolji fitness za lice, srce i dušu i nikada nemojte izgubiti dijete u sebi.

5. Kava s prijateljicom Blaženkom

Ako fizički ne stignemo na kavu taj dan, besplatni telefonski impulsi nas povezuju… U Americi svi imaju svoje psihijatre, psihologe, psihoanalitičare… naši tretmani su besplatni, učinkoviti i ovisne smo o njima.

6. Pjevanje

Pjevanje je moja profesija, hobi, ljubav, suprug Darko, pijanista, i ja vježbajući, nastupajući, putujemo jezikom glazbe, iskazujemo si emocije, istražujemo, bježimo od svakodnevice, uvijek nanovo zavodeći jedno drugo, ja pjevušim dok kuham, uživam kada moji dečki četveroručno (šesteroručno) sviraju poznate šlagere… Pjevušite uvijek pa i ako vam ne ide najbolje…

7. Putovanja

Putovanja nam obogaćuju dušu, proširuju vidike, bude nas iz naše učmalosti, volim migrirati, kako na kraće tako i na duže relacije, volim aerodrome, volim nove okuse, nove dućane, kulture, stilove života, mirise, boje… Stvarajte svoje uspomene koje vam nitko ne može ukrasti.

8. Zavođenje

Uvrstite na listu prioriteta svaki dan da zavedete nekoga, da zavedete sebe, osjećaj je fantastičan, nakon toga pogledajte svoj izraz lica u ogledalu i shvatit ćete moć ove navike te je uvrstiti u svakodnevni repertoar.

9. Kultura (Kazalište, koncerti, kino, društvena događanja)

Duševnu hranu ne treba zanemarivati, u krizama ona prva strada, nacija nam je sve deblja, a duševno sve tanja, kao što pazite što jedete, pazite i što slušate, gledate… Vaša duša treba rasti, razvijati se, vi odlučujete u kojem smjeru…

10. Mali rituali (Frizura, kozmetika…)

Moja prijateljica Evelin brine o zdravlju i sjaju moje kose koja puno govori o meni, pedikuri, manikuri kod moje Nikoline …, u kozmetičkom salonu „Nada“ moje tijelo i lice uživa u stručnim ritualima. Nakon tih malih ženskih trenutaka, ukradenih samo za sebe, spremna sam zabljesnuti na „daskama koje život znače“.

Ana Abrahamsberg/Moje zdravlje

Otkrijte 10 zdravih navika lijepe Lejle Filipović i Vanne!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo