Zašto si Ti seks učinio tako dobrim, tako spektakularnim, tako moćnim ljudskim iskustvom, ako je sve ono što mi trebamo činiti držati se što dalje od njega? Što pruža? Usput, zašto su sve ugodne stvari “nemoralne, protuzakonite, ili debljaju”?

Sve zabavne stvari nisu nemoralne, protuzakonite i ne debljaju. Tvoj život je jedna zanimljiva vježba u određivanju onoga što je zabava.

Nekima “zabava” znači ono što se osjeća tijelom. Drugima “zabava” može biti nešto potpuno drugačije. Sve ovisi o tome što misliš tko si, i što radiš ovdje.

Seks je radost, a mnogi od vas su seks učinili svime prije samo ne radosnim. Seks je i svet – da. Ali radost i svetost se miješaju (one su zapravo ista stvar), a mnogi od vas misle da nisu.

Vaši stavovi o seksu čine mikrokozam vaših stavova o životu. Život bi trebao biti radost, slavlje, a postao je iskustvo straha, tjeskobe, “nedostatka svega”, zavisti, ljutnje i tragedije. Isto se može reći i za seks.

Vi ste potisnuli seks, kao što ste potisnuli i život, umjesto da njime potpuno izrazite Sebe, s punim prepuštanjem i radošću.

Posramili ste seks, kao što ste posramili život, nazivajući ga zlim i pokvarenim, umjesto da bude najviši dar i najveći užitak.

Prije nego što počneš prosvjedovati da vi niste posramili život, pogledaj na vaš kolektivni stav prema njemu. Četiri petine ljudi u svijetu smatra život suđenjem, mukom, vremenom kušnje, karmičkim dugom kojim se mora platiti, školom u kojoj se moraju naučiti teške lekcije, i općenito iskustvom koje treba izdržati dok se čeka stvarna radost koja dolazi nakon smrti.

Sramota je da tako mnogo vas razmišlja na taj način. Nije ni čudo što ste nametnuli stid samome činu koji stvara život.

Energija koju sadrži seks, energija je koju sadrži život; koja je život! Osjećaj privlačnosti i snažne te često žurne želje da se krene jedno prema drugome, da se postane jedno, bitna je dinamika svega živoga. To sam ugradio u sve. To je urođeno, ugrađeno u Sve Što Je.

“Razgovori s Bogom, 1”, Neal Donald Walsch, str. 175
VBZ, Zagreb, 1999.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo