Psiha

Psiha

Što nikada ne smijete reći ženi bez djece

Foto: shutterstock

Ako ste sretan član kluba majki, prirodno je da želite vaše prijateljice u istom krugu, ali stvaranje pretpostavki o tome zašto vaši prijatelji nemaju djece može djelovati kao uvreda i napad. Što nikada ne smijete reći ženi bez djece?

Najvažnija stvar koju morate imati na umu u razgovoru sa prijateljicom koja nije majka jest činjenica da, osim ako niste iznimno bliski, nemate pojma zbog čega ta osoba nema djecu.

Evo što nikada ne smijete reći ženi bez djece:

Zašto nemaš djece?

Ovo pitanja zaslužuje odgovor ” Ne tiče te se!”. Naravno, ako ste s nekim iznimno bliski
(6 prijateljica koje svaka žena treba!) vjerojatno će ta osoba i sama sa vama započeti razgovor na tu temu, ali ako niste pripremite se da odgovor može biti odrješit ili tužan. Zaključak bi bio – ne pitajte ako niste bliske prijateljice, a čak i tad budite vrlo oprezni.

Žao mi je!

Žene bez djece se slažu kako ovakav komentar kod njih izaziva jaku reakciju koja bi mogla glasiti ovako “Nije mi žao, ne radi se o medicinskom problemu, to je moja odluka.”. Ne nudite utjehu ženi ako ne znate pravi razlog zašto nema djece.

Ako nemaš djece, tko će se brinuti o tebi kad budeš stara?

Znate li kako bi na ovo pitanje voljeli odgovoriti ljudi bez djece? Možda ovako: Zašto si ti tako siguran da će se tvoja djeca brinuti o tebi kad ostariš?

Zašto ti je potrebno toliko slobodnog vremena?

“Tko ovo kaže, potpuno ignorira činjenicu da i žene bez djece rade i proživljavaju stres na radnom mjestu. Također, ako im je potrebno toliko slobodnog vremena, jasno je da u njemu i uživaju.”, kaže psihoterapeut Toni Coleman, a prenosi prevention.com

Promijeniti ćeš mišljenje

Ovo je definitivno najčešći komentar upućen osobama koje ne žele djecu. Ova izjava podrazumijeva da osoba ne zna što želi i da će sigurno promijeniti mišljenje jer je žena i njezino se mišljenje mijenja ovisno o djelovanju hormona… Naravno, ovakav komentar nije primjeren i može uvrijediti osobu.

Mišljenje kako znamo što je bolje za neku osobu je potpuno krivo, te se mora prestati gledati na ženine životne odabire samo kao negativne ili pozitivne. Svaka osoba ima pravo sama odlučiti što je za nju najbolje i njezino je pravo da se nikome zbog toga ne mora opravdavati.

Imate darovito dijete? Saznajte koji su izazovi odgoja darovite djece!

Ovo su 4 faktora koja uzrokuju gubitak seksualne želje nakon poroda.

Foto: Shutterstock

Ana Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo