Psiha

Psiha

Što vaše crtarije govore o vama?

Prije nego što pročitate ovaj članak, dohvatite komadić papira koji je bio u vašoj blizini i pogledajte što ste sve na njemu nacrtali. Reći ćemo vam što je u pozadini tih poteza!

Sigurno ste doživjeli da za vrijeme telefonskog razgovora, dok su vam misli zaokupirane, olovkom vrludate po bilo kakvom obližnjem komadiću papira. Jeste li se ikada pitali što vaše nesvjesne crtarije govore o vama?

Definicija imenice crtarija: “ono što se crta kao nesvjesna radnja, kao usputan rad ruke kad se što sluša, o čemu razgovara i sl.; črčka”.

Andrea McNichol je poznata američka grafologinja i autorica knjige “Handwriting Analysis: Putting It to Work for You”, čiji su savjeti često traženi i u sudskim slučajevima. Ona je s javnošću podijelila nekoliko “klasičnih” crtarija koje otkrivaju crte osobnosti crtača.

Što vaše crtarije govore o vama?

Kvadratići

Kvadratići otkrivaju osobu koja želi biti konstruktivna, učinkovita, od pomoći, korisna, praktična ipozitivna.

Kocke

Ako crtate kocke, tada ste sigurno osba koja je u stanju vidjeti svaki kut nekog problema ili situacije.

Trokuti

Trokuti otkrivaju logičan i racionalan um, Vulkanca, osobu koja želi sprovesti stvari do kraja.

Linije bez smisla

Ako se vaš crtež često sastoji od linija koje nisu povezane ili ne tvore neki posebni lik, sigurno se osjećate kako nemate vodstvo u životu ili strukturu, a možda ste čak i iživcirani.

Crtarije

Zvjezdice

Zvjezice označavaju nadu, pogled unaprijed i optimizam.

Kružići

Pokušaj ctanja savršenih kružića označava pasivnost, nipošto agresivnost. Oni se vežu uz društvene, pričljive i drage osobe koje žele biti fleksibilne i svidjeti se drugima.

Srdašca

Očito, srca crta osoba kojoj je ljubav na pameti.

Cvjetovi

Cvjetovi predstavljaju ženstvenu stranu naše osobnosti, jednako kao i želju za rastom, prirodom i proširivanjem obitelji.

Lica

Najčešće, lice koje crtate opisuje vaše stanje svijesti. O vama ovisi jeste li nacrtali plačka ili smješka. Nenacrtani dijelovi lica simboliziraju osjećaj gubitka ili nedostatka nečega.

Drvo

Drvo predstavlja naš ego i ambiciju. Obratite pozornost na grane: ako su one gole i savinute prema tlu, to označava depresiju i nedostatak borbenosti.

Strelice

Ako crtate strelice, vođeni ste željom, ambicijom i motivacijom za uspjeh.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo