Psiha

Psiha

Struka o magazinima za zdravlje: Želimo znati što zanima pacijente, ali i o čemu pišu kolege

Shutterstock

Malo-pomalo, i stigli smo i do 100. broja magazina Ordinacija.hr! Ovaj uspjeh možemo zahvaliti vama, našim vjernim čitateljima, ali i našim stalnim suradnicima koje već dobro poznajete i kojima vjerujete.

Oni su i za nas neiscrpan izvor informacija, znanja, korisnih savjeta i uvijek novih saznanja. Vjerojatno je i to jedan od razloga zašto svaki mjesec iznova imamo i više tema i ideja nego što ih stane na broj stranica magazina. Ni kada je posrijedi 100. broj magazina, podrška naših stručnjaka nije izostala, a ovog puta kratko su ispričali i podsjetili nas zašto rade ovaj posao, a vas zašto biste i dalje svakog mjeseca (ali i svakog dana na portalu ordinacija.hr) trebali čitati i upijati njihove i naše savjete. I zato svim našim suradnicima hvala na odanosti, trudu i vremenu uloženom u magazin, a vama dragi čitatelji na danom nam povjerenju. 

Maja Vučić, prof. psihologije

Nije ni čudo što je Ordinacija toliko čitana jer zdravlje je temelj za kvalitetan život. Sve ostalo može biti važno ili manje važno različitim ljudima, ali kad je zdravlje posrijedi, onda sve ono što je bilo važno postaje manje važno jer ništa ne vrijedi ako osobu boli u tijelu ili u duši. Otkad pišem za rubriku Halo, doktore!, naučila sam puno od čitatelja koji mi svakodnevno daju uvid u njihov svijet i način na koji različite osobe vide i doživljavaju iste stvari. Zbog toga je moje znanje još bogatije i sretna sam, ili barem živim u nadi, da su moji odgovori čitateljima pomogli u rješavanju problema ili ih potaknuli da bez straha i srama potraže stručnu pomoć.

Veselim se i dalje vašim pitanjima, a Ordinaciji želim još mnogo izdanja!

Dr. med. Dražen Šebetić, spec. internist, subspecijalist kardiolog

Ordinaciju uvijek čitam jer želim saznati nove informacije ma o kojem području medicine bila riječ, čitam je jer kao privatni liječnik želim znati što ponajviše zanima naše pacijente, a to mi pomaže u svakodnevnoj praksi. Svoj posao volim jer to nije posao, nego poziv, a to znači da nesebično daruješ stečeno znanje i vještine na korist pacijenata. Zahvaljujem Ordinaciji što mi daje priliku da jedan dio svog znanja i iskustva iz kardiologije prenesem putem vašeg lista i portala do čitatelja.

Osjećate umor i pospanost usred dana? Liječnica objašnjava najčešće uzroke

Saša Segedi, prof. kineziologije

Jubilarni je broj magazina Ordinacija.hr pa sam i ja odlučio s vama podijeliti razloge zašto pišem i trošim svoje vrijeme kako bih objavio nekoliko redaka na portalu/tiskanom izdanju.

Svi se slažemo da živimo u izuzetno brzom i dinamičnom vremenu, gdje više nije problem pronaći informaciju, već želimo tu informaciju imati odmah i sada! Tempo života nam je toliko ubrzan da jednostavno nemamo vremena čekati pretražujući internet za nekom informacijom koja bi trebala biti: kvalitetna, stručna i relevantna. Prateći kolege kolumniste koji pišu za Ordinacija.hr, mogu zaključiti da će izneseno/napisano uvijek u skladu sa strukom (#slušajstruku) te potkrijepljeno znanstvenim tvrdnjama vezanima za njihovo/moje područje interesa. Upravo zato volim pisati za Ordinaciju.hr jer kvaliteta i stručnost članaka na ovom portalu odudara od većine brzih rješenja koje nam internetski servira; a vjerujem da i ja (svojim kompetencijama) unapređujem kvalitetu i relevantnost informacije koju možete pronaći na Ordinacija.hr!

Dr. sc. Nadežda Bilić, dr. med., spec. oftalmologije

Magazini posvećeni zdravlju pomažu čitateljima jer rade na zdravstvenoj edukaciji stanovništva i na prevenciji raznih bolesti. Uz korisne savjete o liječenju, potrebnim kontrolama, korisni su i savjeti o prehrani, kretanju i zdravim navikama. Često liječnici ili srednje medicinsko osoblje nemaju vremena za takvu vrstu edukacije pa su magazini posvećeni zdravlju korisna nadopuna općoj zdravstvenoj kulturi stanovništva. Drago nam je da i mi iz Poliklinike Bilić Vision pomažemo široj publici našim aktivnim sudjelovanjem i odgovorima na pitanja čitatelja u rubrici Halo, doktore.

Dr. sc. Jelena Meštrović Štefekov, dr. med., spec. dermatovenerolog

Magazini posvećeni zdravlju omogućuju da pouzdane, stručne, aktualne “up-to-date” informacije i sadržaji budu na raspolaganju svima, na razumljiv način, ma gdje se nalazili, i u kojoj im je mjeri na raspolaganju medicinska skrb, odnosno željena medicinska informacija. Format ovakvih magazina omogućuje i nama liječnicima da “izađemo” iz svojih ordinacija, budemo dostupniji, da mi s informacijom dolazimo pacijentu, što i je jedan od najvrednijih postulata naše struke. Ujedno, i mi liječnici iz magazina posvećenih zdravlju dobivamo nove vrijedne stručne informacije, kako iz personaliziranih pitanja i problema koje iznose čitatelji tako i iz odgovora i članke naših kolega, osobito onih drugih specijalnosti, koje nikad ne stignemo pratiti onoliko koliko bismo htjeli. Zato, iznimno mi je drago što sam od samih početaka dio ovog uspješnog projekta Ordinacije.hr, veselim se daljnjoj suradnji i zahvaljujem na povjerenju.

Prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender, klinička nutricionistica

Magazini posvećeni zdravlju kvalitetan su izvor informacija za sve osobe koje se žele aktivno uključiti u očuvanje vlastitoga zdravlja ili uspješnije liječenje bolesti. Vjerujem da kvalitetan sadržaj prilagođen edukaciji opće populacije može olakšati posao zdravstvenim djelatnicima jer lakše je raditi s dobro educiranim pacijentima, a najteže s onima koji barataju polovičnim informacijama. Savjet čitateljima? Pazite što čitate, mentalna higijena je važna.

Moramo li se mučiti i trpjeti glad da bi smršavili? I što jogurt te orašasti plodovi imaju s dijetom?

Maja Posavec, Ana Abrahamsberg

Foto: Pixsell, Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo