Psiha

Psiha

Sue Townsend: Žena koja je legla u krevet na godinu dana

Iz pera “majke” Adriana Molea, Sue Townsend, stiže nova knjiga o ženi koja se 17 godina u potpunosti davala svojoj obitelji i sada je odlučila svima reći: “Dosta je!”.

Onoga dana kada su njezina djeca otišla studirati Eva je legla u krevet i ostala u njemu. Sedamnaest godina samo je željela viknuti svijetu: “Stani! Silazim!”. Sada joj se za to napokon pružila prilika.

Možda će imati vremena za razmišljanje. Time nikako nije zadovoljan njezin muž, doktor Beaver, astronom koji provodi vrijeme zureći u Svemir koji se širi i održavajući osmogodišnju preljubničku vezu s kolegicom Titanijom te besposličareći u preuređenom vrtnom spremištu.

Tko će pripremiti večeru? Žali se da je Eva doživjela živčani slom i uzdigla privlačenje pozornosti na novu razinu.

Ali glas o Evinu odbijanju da ustane iz kreveta brzo se širi. Tu je i Alexander, majstor za sve, koji stiže pomoći Evi da se riješi sve odjeće i ostalih predmeta iz prošlosti i donositi joj čaj i tost. Horde obožavatelja pišu joj i okupljaju se na ulici ne bi li ugledali anđela. I tako, premda joj svijet uporno zadire u mir, Eva iz zatočeništva u krevetu napokon počinje shvaćati što je sloboda.

O autorici

Otkako je prije trideset godina objavila Tajni dnevnik Adriana Molea, Sue Townsend nasmijava naciju i katkad joj bocka savjest. Napisala je sedam svezaka Adrianovih dnevnika i pet drugih popularnih romana – među kojima su Kraljica i ja te Ulica Downing 10 – te brojne dobro primljene drame.

Pročitajte ulomak iz knjige: Sue Townsend: Žena koja je legla u krevet na godinu dana.

Nakladnik: Mozaik knjiga

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo