Sve spremno za koncert Placida Dominga u Zagrebu - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Sve spremno za koncert Placida Dominga u Zagrebu

Placido Domingo održava samo deset gala koncerata godišnje i izuzetna je čast ugostiti ga u gradu Zagrebu i Hrvatskoj.

Koncert će imati i svoju humanitarnu dimenziju. Od svake kupljene ulaznice dio sredstava bit će doniran za humanitarnu akciju “Glasom prema zdravlju”, a partner projekta tvrtka Pliva izdvojeni dio sredstava od kupljenih ulaznica će udvostručiti. Cjelokupan iznos bit će doniran Centru za fonijatriju Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb u svrhu znanstvenog i stručnog unapređenja dijagnostičkih, terapeutskih i rehabilitacijskih postupaka.

“Dovodimo najvećeg živućeg opernog umjetnika, a i jednog od najvećih svih vremena. Upisali smo Zagreb na maestrovu listu svjetskih koncerata nakon osam godina. Sretni smo što imamo i domaćeg predstavnika na tako važnom koncertu i nadam se da će publika uživati. Domingova energija u izvedbama je zapanjujuća, naprosto je morate doživjeti. Na nedavnom koncertu u Beču pljesak je trajao 50-ak minuta, no kasnije smo doznali da je to za njega uobičajena pojava i da je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda s najdužim aplauzom od preko sat vremena. Publika ostaje u transu gdje god da se pojavi”, izjavila je organizatorica koncerta Ivana Nobilo Cetinski.

Placido Domingo u Zagrebu

Placido Domingo je umjetnik koji je otpjevao najviše opernih uloga u povijesti, ukupno 137; osvojio je 12 nagrada Grammy, a u Zagrebu će izvesti poseban program, biran samo za zagrebačku publiku.

Slavni operni pjevač nastupa u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Eugena Kohna.

Pripremite se za koncert uz neke od zanimljivih izdanja Placida Dominga koji je nedavno ponovno potpisao ugovor s izdavačkom kućom Sony Classical koju u Hrvatskoj zastupa Menart. Time se Placido Domingo vratio svojim počecima jer je baš u toj izdavačkoj kući počeo snimati albume na početku svoje karijere, odnosno šezdesetih godina.

Tony Cetinski pridružit će se Domingu

Orkestar zagrebačke filharmonije ove godine slavi 140 godina tradicije vrhunskog glazbovanja u Zagrebu i Hrvatskoj. U novo tisućljeće Zagrebačka filharmonija ulazi s posebnim ciljem da na svoje koncerte privuče još širu i brojniju publiku. Uz orkestar Zagrebačke filharmonije od jeseni možete u Zagrebu uživati u izvedbama najvećih imena svjetske glazbene scene, a koncert na kojem će pratiti jednog od najboljih i najnagrađivanijih umjetnika današnjice Placida Dominga, odličan je poziv brojnoj publici.

Slavni operni pjevač Placido Domingo, u zagrebačkoj Areni nastupa, u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Eugena Kohna . Gosti na koncertu slavnog tenora na zagrebačkom koncertu su dvije sopranistice: Angel Blue i Micaela Oeste te domaća pjevačka snaga Tony Cetinski.

Hrvatskom tenoru Tonyju ova je glazbena suradnja novi poslovni uspjeh nakon nastupa s Jose Carrerasom, Michaelom Boltonom i Monserat Caballé:

“Nisam ni sanjao da ću dijeliti pozornicu s takvim imenima. Gostovati na Domingovom koncertu je vrh, barem što se tiče mog crossover repertoara. Dat ću sve od sebe. Veseli me da je to bas pred domaćom publikom koja me u ovakvim situacijama bodri kao da sam sportaš. Neću zaboraviti koji su mi vjetar u leđa dali na nastupima s masterom Carrerasom. Nadam se da ću biti na visini zadatka”.

Ulaznice možete kpiti u sustavu Eventima.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo