Svjetski poznati pijanist Michel Camilo stiže u Lisinski! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Svjetski poznati pijanist Michel Camilo stiže u Lisinski!

U petak 14. listopada na otvorenju Zvjezdanog ciklusa Zagrebačke filharmonije, gostuje
karipska glazbena senzacija, “tropska oluja za klavirom”, svjetski poznati pijanist Michel
Camilo.

undefinedDirektno iz Detroita u kojem će nastupiti uz Detroitski simfonijski orkestar, slavni dominikanski pijanist s mjestom boravka u New Yorku stiže u zagrebačku palaču glazbe – dvoranu Lisinski . Tu će 14. listopada uz naš br. 1 filharmonijski orkestar otvoriti ciklus zvjezdanoga sjaja – Zvjezdani ciklus Zagrebačke filharmonije. Koncert se održava u koprodukciji Zagrebačke filharmonije, tvrtke G.A.D. PRODUKCIJA i Hrvatskog društva skladatelja.

Grammyjem, Latin Grammyjem i Emmyjem ovjenčani glazbenik upravo je objavio novi hvaljeni album za diskografsku etiketu Universal , a u Zagrebu će predstaviti svoj jedinstveni pijanistički stil koji kritika uspoređuje s “tropskom olujom za 88 tipki klavira”.

“Camilo ljušti samu “tintu” s Gershwinove partiture”, piše o njegovoj izvedbi poznate Gershwinove skladbe – Rapsodije u plavom – prestižni Billboard, a upravo je to jedno od djela koje ćemo čuti 14. listopada uz Zagrebačku filharmoniju.

Redoviti je gost najvećih svjetskih dvorana od Carnegie Halla do Royal Albert Halla, najprestižnijih jazz festivala i kultnih jazz klubova poput Blue Notea, a samo tijekom ove godine više je puta obišao zemaljsku kuglu. U Japanu uživa kultni status.

undefinedElektrificirajući je meštar karipskog “el ritma”, “Dominican powerhouse” ili najjednostavnije rečeno – “čudo”, kako o njemu govori Oscarom ovjenčani španjolski režiser Fernando Trueba.

Za sve koji vole klavir, a prije svega za sve ljubitelje vrhunske glazbe, koncert Michela Camila se ne propušta. Samo u Zvjezdanom ciklusu Zagrebačke filharmonije!

Važno: poklon organizatora svim ljubiteljima vrhunske glazbe
Kao poklon svim ljubiteljima vrhunske glazbe u povodu otvorenja Zvjezdanog ciklusa, organizatori su srezali cijenu ulaznice s 250 na samo 90 kn! Ulaznica je sve manje – zato: požurite!

Svoje mjesto na koncertu osigurajte na www.ulaznice.hr
Želiš besplatno na koncert? Odigraj našu nagradnu igru i uživaj u karipskoj glazbenoj senzaciji!

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo