Tama u meni - prvi dio trilogije - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Tama u meni – prvi dio trilogije

U tradiciji Patricka Nessa i Markusa Zusaka, “Tama u meni” očaravajuća je priča o otuđenosti i neslomljivosti volje da opstane. Ova priča će vas zarobiti i neće vas pustiti do zadnje stranice.

Tama u meni“, u izdanju Mozaika knjiga, debitantski je roman autorice Sally Green, koji oduzima dah. Roman je tamna biografija o borbi preživljavanja u tajnom društvu vještica u modernom dobu. Prvi je dio trilogije, a postao je pravi književni fenomen.

Izdavači i čitatelji kao da su začarani ovim nadnaravnim trilerom punim tamne magije koji je i prije objavljivanja ušao u Guinnessovu knjigu rekorda – najprevođenija knjiga autora debitanta prije objavljivanja! Knjiga je prevedena na 47 jezika, a filmski studio Fox 2000 odmah je otkupio prava za film za cijelu trilogiju. Dodatnu atraktivnost naslova potvrđuje i činjenica da je prvom tjednu objavljivanja u Londonu prodano nevjerojatnih 9000 primjeraka knjige.

U suvremenoj Engleskoj, vještice žive zajedno uz obične ljude. Bijele vještice i vještci, koje su dobri; crne vještice i vješci, koji su zli; i Nathan, koji je oboje. Nathanov otac najmoćniji je i najokrutniji crni vještac, a je njegova majka, bijela vještica, mrtva. Progone ga sa svih strana…

Rat koji dijeli svijet magije odvija se i u Nathanu. Vječno je rastrgan unutarnjom borbom između dviju strana svoje duše – bijele i crne, dobre i zle… Nathan je usamljen i prestrašen, zatočen u kavezu i ranjen, ali mora pobjeći prije svoga sedamnaestog rođendana kako bi dobio tri vještičja dara ili će umrijeti. No, kako će Nathan pronaći oca kada prate svaki njegov korak, kada nikome ne može vjerovati – čak ni obitelj, čak ni djevojci koju voli?

O autorici:

Sally Green živi na sjeverozapadu Engleske. Dosad je radila svakojake poslove, a imala je i stalno zaposlenje sve dok 2010. godine nije otkrila ljubav prema pisanju i otad se bavi samo njime. Nekoć je također hranila piliće, a danas priprema pristojan pekmez, uživa u glačanju, obožava se šetati Walesom na kiši i vjerojatno se nikad više neće vratiti džogingu. Ipak, ozbiljno bi trebala smanjiti unos kave. “Tama u meni” prvijenac je Sally Green i prvi dio trilogije o borbi za opstanak u skrivenom društvu bijelih i crnih vještica.

Nakladnik: Mozaik knjiga

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo