Psiha

Psiha

Trzajna ozljeda – riješena enigma

U knjizi “Trzajna ozljeda – riješena enigma” možete pronaći odgovore na mnoga pitanja o bolestima i ozljedama cervikalne kralježnice, posebice o kontroverznoj trzajnoj ozlijedi i njezinim posljedicama, dijagnostici, liječenju i medikopravnom tumačenju temeljenom na znanstvenim postignućima.

Knjiga “Trzajna ozljeda – riješena enigma“, u izdanju Nove knjige Rast, namijenjena je dodiplomskoj i poslijediplomskoj medicinskoj nastavi, znanstvenicima temeljne medicine i liječnicima praktičarima, specijalizantima i specijalistima različitih grana kliničke i sudske medicine, medicinskim sudskim i prometnim vještacima, cenzorima, pravnicima, odvjetnicima i sucima, zdravstvenim fondovima i osiguravateljima, oboljelima i traumatiziranima, čitateljima medicinske literature, sudionicima u prometu, novinarima i ostalim čitateljima zainteresiranim za ovu temu. Knjiga ima stručni, znanstveni, društveno-sociološki, ekonomski i kulturni značaj. Pridonijet će razvoju medicinske znanosti, smanjiti broj nesreća u prometu i potaknuti izmjene zakonske regulative.

U knjizi su odgovori na mnoga pitanja o bolestima i ozljedama cervikalne kralježnice, posebice o kontroverznoj trzajnoj ozlijedi i njezinim posljedicama, dijagnostici, liječenju i medikopravnom tumačenju temeljenom na znanstvenim postignućima. Svatko je od nas imao bliski susret s ovom situacijom, tako i s ovom temom. Često se nalazimo u njoj, a izlaza ne vidimo. Ova vam knjiga može biti od velike pomoći!

Dobre vijesti stižu za sve zainteresirane čitatelje! Naime, uskoro ćemo vas darivati ovom iznimnom knjigom koja citira 1300 referenci iz svjetske literature te sadrži čak 300 izvornih fotografija koje zorno – bez zadrške – dokumentiraju navedenu problematiku.

O autoru

Dr. Josip Stojanović rođen je 1940. godine u Vrbanji. Studirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a potom je radio u općoj praksi tri godine. Specijalizaciju iz radiologije završio je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Po završenoj specijalizaciji (1973.), kratko je radio u Medicinskom centru Vinkovci i na Medicinskom fakultetu Giessen. Kao voditelj Službe za radiologiju četiri je godine radio u Velenju te kao voditelj Odsjeka za neuroradiologiju tri godine u Splošnoj bolnišnici Maribor. Subspecijalistički staž iz neuroradiologije pohađao je u KBC Ljubljana kod prof. dr. Čerka, na KBC Rebro Zagreb kod prof. dr. Gvozdanovića te na VMA Beograd kod prof. dr. Ledića.

Nakladnik: Nova knjiga Rast

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo