Psiha

Psiha

Uzbudljive knjige koje će vas držati budnima dugo u noć

Jedva čekate odmoriti se od napornog radnog tjedna? Ako vaše idealno vikend otpuštanje uključuje i dobru knjigu, donosimo vam dva zanimljiva prijedloga.

Sally Thorne: Igra ljubavi i mržnje

Lucy Hutton oduvijek je vjerovala da srdačna djevojčica može steći menadžersku poziciju. Ponosi se time što je na poslu svi vole − osim dojmljivog i savršeno odjevenog Joshue Templemana.

Odmorite se ovaj vikend uz dobru knjigu! Donosimo naša tri prijedloga

Međusobna netrpeljivost između dvoje kolega eskalira kada saznaju da će postati međusobna konkurencija za prestižno radno mjesto u tvrtki u kojoj rade. Kada zaglave u istom uredu, upletu se u neodoljivu igru nadmetanja. Igraju igru pogleda, igru zrcala, igru poslovnog pravilnika, a Lucy ne može dopustiti da je Joshua i u jednoj pobijedi − a pogotovo u onoj za vodeću funkciju u firmi.

Ako Lucy izgubi, dat će ostavku. Zašto se onda preispituje? Možda ga ne mrzi. A možda, možda ne mrzi ni on nju. Ili je sve to još samo jedna igra u nizu… Igra ljubavi i mržnje.

U srpnju 2018. godine objavljeno je da će ovaj prvijenac doživjeti i svoju ekranizaciju. Za siguran uspjeh ovog filma, između ostalih, odgovoran je David Mirkin koji je svjetsku slavu stekao kao producent i scenarist popularne animirane serije Simpsoni. Mirkinu ovo nije prvi susret sa sedmom umjetnošću. Već je radio kao scenarist na filmu Simpsoni film, kao i na animiranom kratkometražnom filmu The Longest Daycare iz 2012. godine koji je bio nominiran za Oscara.

Lea Brezar: Reci čega se bojiš i ostvari se

Priručnik o traženju vlastite svrhe govori o putovanju koje se događa u svakome od nas, no bombardirani raznim utjecajima koje nameće suvremeno društvo te nas uvjerava da se moramo ugurati u neki od ponuđenih kalupa, često nas odvlače u potpuno drugom smjeru.

Bogatstvo, ljubav, obmana… Sve vas to čeka u knjigama koje u rujnu morate pročitati

Autorica u svom stilu i bez dociranja iznosi poznate zakone života i predočava ih na razumljiv i jednostavan način kroz pregršt primjera te postavlja niz pitanja kojima će čitatelja navesti da preispita svoja uvjerenja i obrasce ponašanja.

Priručnik „Reci čega se bojiš i ostvari se“ podijeljen je na šest cjelina kojima autorica predočava putovanje do traženja vlastite svrhe: Reci čega se bojiš, Suočavanje, Odlučivanje, Učenje, Otpuštanje, Svrha.

Priroda, glazba, dobar san… Otkrivamo 10 zdravih navika Ive Radić

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo