Psiha

Psiha

Uzmite ove knjige u ruke i osjećajte se bolje!

Foto: Shutterstock

U stresnoj svakodnevnici, potrebno nam je vrijeme za nas. Štoviše, naše zdravlje ovisi upravo o tom vremenu koje uspijemo posvetiti sebi.

Čitanje knjiga je jedan od načina uz pomoć kojih možemo “stati na loptu”, odahnuti i umjesto brige, baviti se rečenicama drugih autora.

Uz tragedije, komedije, drame i slično, ovoga biste puta u ruke mogli uzeti knjige koje su i fokusirane na poboljšanje vašeg zdravlja i psihičkog stanja. Iskušajte s jednom od ove tri knjige i odmorite se i naučite nešto novo u isto vrijeme!

Elisabeth Kübler-Ross i David Kossler – Pouke života: Kako nas naša smrtnost može poučiti žiovtu i življenju

Autori ove knjige svoj su život posvetili skrbi o umirućima i istraživanju smrti, a iz svojeg su iskustva odlučili izvući glavnu pouku života: kako uvidjeti što je zbilja važno i kako živjeti u punini života. Njihove pouke pokrivaju razne teme našeg života – od ljubavi, nade, sreće, pa sve do tuge, krivnje i straha. Ova knjiga svevremenski je klasik nakon kojeg ćete, vjerujemo, moći uživati u svim trenutcima života.

John C. Parkin – J*** mi se: Čini ono što voliš (129/159 kn)

Kada je Parkinu prije 10 godina dosadilo sve što donosi moderni svijet, sa svojom se obitelji preselio u Italiju i počeo pisati J*** mi se knjige, otvarati istoimene centre, a sve kako bi oni, koji su zapeli u vrtlogu stresa, nezadovoljstva i neprestalnog posla, mogli bez straha reći J*** mi se. U ovoj knjizi, Parkin otkriva kako živjeti sretnije i uspješnije radeći one stvari koje volimo.

John Gray – Muškarci su s marsa, žene su s Venere (99 kn)

Već je dva desetljeća prošlo otkad se ova knjiga nalazila na bestseler listi, a sada se može pronaći u svom desetom izdanju. Dr. John Gray iznosi svoje znanstvene spoznaje o razlikama između spolova, te ih primjenjuje na svakodnevni život, a savjetuje i kako prevladati muško-ženske razlike, kao i kako bolje razumijeti rječnike “muškog” i “ženskog” jezika.   

Putovanja pozitivno utječu na naš mozak, evo zašto! A pogledajte i koja su bila idealna štiva za plažu, i pročitajte ih u toplini doma!

Foto: Shutterstock

G.H. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo