Znanstvenici kažu da vam partner koji stalno pušta vjetrove može spasiti život! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Znanstvenici kažu da vam partner koji stalno pušta vjetrove može spasiti život!

Shutterstock

Sljedeći put kad vaš partner ispusti vjetar, nemojte se ljutiti, već mu zahvalite jer vam je produljio život. Ozbiljni smo!

Znanstvenici sa Sveučilišta Exeter otkrili su da se dobro udisati te mirise jer plinovi od kojih se sastoje mogu pomoći u borbi tijela protiv bolesti. Istraživanje je objavljeno u magazinu Medicinal Chemistry Communications, a analiziran je utjecaj hidrogen-sulfata na tijelo. 

Pet stvari koje žene ne smiju raditi nakon seksa

Iako u velikim količinama ovaj plin ima loš utjecaj na tijelo, znanstvenici su otkrili da u malim dozama sprječava štetu na mitohondrijima što uvelike pomaže u održavanju dobrog zdravstvenog stanja. 
Iako taj plin ima jak, neugodan miris po trulim jajima, prirodno se stvara u tijelu i može biti heroj za vaše zdravlje, kaže dr. Mark Wood koji sudjelovao u istraživanju. 

6 glavnih razloga zašto dolazi do razvoda

Može smanjiti rizik od raka, srčanog udara… A istraživači kažu da u starijoj dobi ovaj plin sprječava razvoj artritisa i demencije. Sada znanstvenici pokušavaju razviti kemikaliju koju bi koristili u terapiji, a ona bi u tijelu stvarala zdravu količinu ovog plina i tako dobro utjecala na zdravlje. 

Članak je prvi put objavljen u studenom 2017. godine.

Foto: Shutterstock

N.C.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo