Psiha

Psiha

Znate li koji je novi lijek za “jet lag”? Bosonogo hodanje po travi!

Shutterstock

Puno sna i tjelovježba neki su od najpopularnijih načina na koje se rješavamo nesnosnog umora nakon putovanja između vremenskih zona, odnosno “jet laga”.

No, nedavna su istraživanja pokazala da se lijek protiv ove neugodne pojave možda krije u bosonogom hodanju po zemlji. Da, dobro ste pročitali. Tajna je zapravo u negativnim električnim nabojima koji prolaze kroz zemlju. Stručnjak Dave Asprey osnivač popularnog načina prehrane “Bulletproof” veliki je zagovaratelj ovog koncepta osvježavanja organizma nakon putovanja.

Povratak prirodi – blagodati bosog hodanja su višestruke

Umorna baterija

U svojoj knjizi “Head strong” navodi kako putovanje avionom poremeti razvotežu elktričnog naboja u tijelu pa se zato osjećamo onako umorno, odnosno osjećamo taj popularni “jet lag”.

Drugim riječima, baterija u tijelu se ne drži tako dobro jer ste određeno vrijeme proveli bez doticaja sa zemljom – kaže Dave, a od tuda i ideja bosonogog hodanja.

Kad se ponovno “spojite” sa zemljom, tijelo se vraća iz stanja šoka u ravnotežu, a motak radi bolje pa smanjuje simptome “jet laga”.Najbolje je prošetati se 20-45 minuta, ovisno o tome koliko vam je “jet lag” udario u glavu.  

Kupite tepih od zemlje

Nećete vjerovati, ali ako putujete negdje gdje nema previše parkova gdje biste mogli prošetati, na internetu možete naručiti tepih od zemlje s istim električnim nabojem kao i prirodna zemlja. Što sve ne možete kupiti na internetu!!

N.C.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo