Psiha

Psiha

ZOM poziva na raritetnu izvedbu Mozartove Velike mise

Ne propustite doživljaj uzvišene duhovnosti u Velikoj misi u C-molu W. A. Mozarta na blagdan Bijele nedjelje, poziva Zagrebački orkestar mladih.

Izvedbe Mozartove Velike mise u C-molu raritetne su i u svjetskim razmjerima, a izvedba koja se priprema za blagdan Bijele nedjelje 27. travnja novi je pothvat Zagrebačkog orkestra mladih koji će u Zagrebačkoj katedrali okupiti više od 150 mladih glazbenika.

“Bit će to izvedba koja se ne smije propustiti, stoga dođite u nedjelju 27. travnja do Kaptola i uživajte u Mozartovoj glazbi”, poručuje maestro Igor Tatarević, jedan od najgorljivijih promicatelja opusa W. A. Mozarta u Hrvatskoj, koji će u nedjelju povesti brojne mlade glazbenike u velikom zboru i orkestru u izvedbi ovoga ultimativnog remekdjela genija iz Salzburga.

Koncert s početkom u 20 sati otvorit će orguljaš Krešimir Haas Preludijem u G-molu oca njemačke orguljaške glazbe Dietricha Buxtehudea, a uslijedit će Mozartova Velika misa, djelo odmah uz bok slavnom Mozartovu Rekvijemu, jedinstveni umjetnički izraz skladateljeva religioznog duha, ali i ostvarenje iznimnih izvođačkih zahtjeva zbog čega će i ova izvedba bez sumnje izazvati posebno zanimanje i publike i kritike.

S dugog popisa gostujućih umjetnika maestro Tatarević ističe četvero mladih vokalnih solista – sopranistice Antoniu Dunjko i Martinu Đurđević, tenora Josipa Čajka i basa Filipa Severa, a s posebnim veseljem ističe suradnju ZOM-a s Mješovitim pjevačkim zborom Filozofskog fakulteta Concordia discors, zborom koji je u javnosti ostao zapamćen nakon uspjeha u HRT-ovoj emisiji Do posljednjeg zbora, ali koji se ističe i mnogim drugim nagradama i priznanjima.

Ne propustite doživljaj uzvišene duhovnosti u Velikoj misi u C-molu W. A. Mozarta na blagdan Bijele nedjelje.

“Pridružite nam se 27. travnja u Zagrebačkoj katedrali i doživite najljepše stranice Mozartove duhovne glazbe na način koji može pružiti samo “orkestar s dušom” – Zagrebački orkestar mladih!”, pozivaju organizatori. Važno je napomenuti: ulaz je slobodan!

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo