Psiha

Psiha

Artroskopski zahvat na koljenu

Zahvaljujući razvoju artroskopije operacije koljena postale su puno jednostavnije i sigurnije. Minimalno invazivnim metodama se rješavaju veliki problemi, a nakon dobro obavljene operacije povratak prijašnjim aktivnostima je stopostotan i to uz minimalnu bol. Dva sretna čitatelja nagrađujemo s artroskopskom operacijom koljena uz 50 posto popusta! Odgovorite na pitanje i već sutra saznajte koliko ste sreće imali!

Artroskopija je ortopedska tehnika, odnosno minimalno invazivna kirurška metoda kojom se izvode različiti zahvati na zglobovima i ligamentima. Ubraja se među najčešće operativne zahvate u ortopediji.Ti se zahvati provode na način da se u koljeno, kroz rez od svega jednog centimetra uvodi optički instrument – artroskop. Pomoću tog instrumenta moguće je pratiti cijeli zahvat na monitoru. Kroz druge minimalne rezove uvode se specijalno dizajnirani ortopedski instrumenti pomoću kojih se provodi sam operativni zahvat.

Tako za razliku od klasičnog operativnog zahvata, koji podrazumijeva velike rezove na operativnom području, oštećenja i traume okolnog tkiva, ovakav zahvat omogućuje puno brži i kvalitetniji oporavak. Ovakav oporavak je moguć jer su postoperativne komplikacije poput pretjeranog krvarenja, infekcija, rana te pretjeranih ožiljaka smanjenje na najmanju moguću mjeru. Također, s obzirom na minimalnu traumatizaciju okolnog zdravog tkiva nije potrebna ni hospitalizacija. “Korištenjem najsuvremenijih tehnika u ortopedskim operacijama svojim pacijentima osiguravamo izrazito brz oporavak i vraćanje svakodnevnim aktivnostima uz najmanju moguću kiruršku traumu te uz gotovo nevidljive ožiljke i reduciranu postoperativnu bol“, naglašava prim. dr. sc. Mladen Miškulin.

Za ubrzan povratak sportskim i životnim aktivnostima važno je odmah nakon operacije započeti s fizikalnom terapijom koja će smanjiti otekline i bol, povratiti snagu u mišićima te osigurati mobilnost i stabilnost zgloba. Potpuni oporavak se očekuje se za desetak dana, a povratak sportskim aktivnostima nakon nekoliko tjedan, ovisno o vrsti ozljede.

Čitateljima portala Ordinacija.hr osiguravamo 10 posto popusta na pregled ili operaciju u poliklinici Etela medical center tijekom prosinca 2013. i siječnja 2014. Naručite se na broj (01) 492 1100 i rezervirajte termin te svakako napomenite da se ste čitatelji portala Ordinacija.hr. Na pregled treba ponijeti svu relevantnu medicinsku dokumentaciju.

 Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo