BioGaia® Prodentis: Kako si pomoći kod lošeg daha? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

BioGaia® Prodentis: Kako si pomoći kod lošeg daha?

Neugodan zadah može i savršen spoj učiniti katastrofalnim! Ako patite zbog neugodnog zadaha u ugodnim situacijama, pročitajte sljedeći članak! Tri sretnika će uživati u tri paketa Prodentis pastila. Učinak će se osjetiti već nakon dva tjedna korištenja! Odgovorite na naše pitanje !

Lactobacillus reuteri i neugodan zadah

Neugodan zadah predstavlja neugodan miris izdahnutog zraka iz usta (halitoza). Jutarnji neugodan zadah prisutan je kod oko 50 posto odraslih te se vrlo brzo i učinkovito eliminira četkanjem zubi ili uzimanjem hrane i tekućine. Stvarni problem predstavlja neugodan zadah koji je prisutan tijekom dana jer nerijetko utječe na svakodnevnu društvenu komunikaciju.

S obzirom da oko 90 posto populacije u određenom obliku ima gingivitis ili parodontitis, jasno je zašto je neugodan zadah toliko često stanje. S obzirom da je neugodan zadah porijeklom iz usne šupljine uvijek povezan s bakterijama, kompletno liječenje mora biti poduprto temeljitom oralnom higijenom kod kuće kako bi se u što većoj mjeri smanjile koncentracije mikroorganizma koje dovode do neugodnog zadaha. Osim antiseptičkih otopina koje mogu i do tri sata smanjiti neugodan zadah, za dugoročne rezultate svakako je preporučljiva primjena bakterijskog soja L. reuteri ProDentis.

Lactobacillus reuteri Prodentis je patentirani spoj dvaju sojeva Lactobacillus reuteri koji se vežu na sluznicu usne šupljine i tamo se zadržavaju. Redovitim uzimanjem, korisne bakterije tako prevladavaju nad patogenim bakterijama koje uzrokuju halitozu.

BioGaia Prodentis pastile dostupne su u pakiranju od 30 pastila koje se otapaju u ustima i imaju osvježavajući okus mentola.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo