Psiha

Psiha

Osvoji obiteljski paket Mozaika knjiga

Zimske dane uljepšajte dobrom knjigom. Mozaik knjiga daruje tri čitatelja poklon paketom koji sadrži čak tri knjige – za svakog po nešto! I ne zaboravite nas lajkati na Facebooku! 😉

Anchee Min: Biser Kine

U ovom ambicioznom novom romanu Anchee Min oživljava lik odvažne i strastvene žene koja je voljela zemlju svog djetinjstva i koju se u Kini danas slavi kao suvremenu junakinju. Riječ je o Pearl Sydenstricker Buck, američkoj spisateljici i prvoj ženi Amerikanki koja je nagrađena Nobelovom nagradom za književnost.

U malom južnjačkom gradiću Chin-kiangu, posljednjih dana devetnaestog
stoljeća, dvije djevojčice stat će jedna drugoj na put no ipak postati
nerazdvojne prijateljice.

Vrba je kći jedinica u sirotinjskoj obitelji.
Pearl je svojeglava kći gorljivih kršćanskih misionara, djevojčica koja se srami svoje plave kose
i očarana je novom prijateljicom, Kineskinjom. Zakoračivši zajedno u svijet, povjeravat će jedna drugoj snove i nade – i
skupa pokušati prebroditi prve ljubavi i izjalovljene brakove… Više o knjizi Biser Kine pročitaj u našem članku Anchee Min: Biser Kine.

Ratko Zvrko: Grga Čvarak

Ilustrirao: Tomislav Torjanac

Tko god je ikad čuo pjesmicu “Grga Čvarak” teško da je zaboravio tog nestašnog dječaka. Mnogo godina nakon što nam je njegove dogodovštine opisao veliki hrvatski dječji pisac Ratko Zvrko, Tomislav Torjanac, nagrađivani ilustrator slikovnica Mačak i vrag, Djevojčica i div i Kako živi Antuntun, svojim je sjajnim ilustracijama sagradio vremeplov kojim nas vodi u Grgin dom i dvorišta u vrijeme kad je taj simpatični mangup istodobno bio najnestašniji i najbolji, i kad je praćkom ispalio kamenčić nezaborava ravno u naša srca.

Andrew G. Marshall: Volim te, ali… Kako vratiti zaljubljenost i strast u vezu

U društvu usredotočenom na rad dokasna, veću produktivnost i više ciljeve, ljubav je ostala mala oaza sreće. Međutim, kao posljedica toga, ti novi zahtjevi stavljaju na naše veze veliki pritisak: “Volim te, ali nisam zaljubljen(a) u tebe”. Što kad čarolija nestane?

Na temelju svojeg istraživanja, terapeut za veze Andrew G. Marshall razvio je vlastiti, jedinstveni program koji se sastoji od sedam koraka za spas veze. Promatrajući kako parovi komuniciraju, raspravljaju, dijele ljubav, preuzimaju odgovornost, daju i uče, on nudi sedam koraka kao nacrt koji pruža potporu i snagu, zahvaljujući kojem se dvoje pojedinaca može bolje razumjeti, ojačati svoju povezanost i otkriti izgubljenu čaroliju.

Sedam koraka za povratak strasti u vašu vezu pomoći će vam da bolje komunicirate, vodite produktivnije svađe, dovedete svoj seksualni život na dublju razinu bliskosti te pronađete ravnotežu između ispunjenosti kao pojedinac i činjenice da ste jedna polovica para.

Ako vaša veza dođe do prijelomnog trenutka, pružit će vam strategiju za razgovor o problemima i suočavanje s trenutnim posljedicama. Nakon krize pokazuje vam kako ćete se ponovo povezati i nanovo otkriti ljubav. Kao alternativa, ako ste se već razdvojili, pomoći će da shvatite što se dogodilo, razlučite svoje mogućnosti te krenete dalje prema budućnosti koja će vam više pružiti.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo