Psiha

Psiha

Bol u vagini nakon seksa? Ovo su mogući razlozi!

Shutterstock

Prije svega, ne brinite! Nekada neugoda i bol potraju od nekoliko sati nakon seksa pa sve do sljedećeg dana

Nije boljelo za vrijeme seksa i partner nije radio ništa neuobičajeno, pa zašto onda boli? Niste jedini kojima se ovo događa, a posebno mladim ženama i novim parovima, kažu ginekolozi. Ako potraje dulje od 24 sata, onda je bolje otići liječniku kako biste mogli liječiti moguću infekciju. No ako simptomi neugode prođu brzo, evo koji su mogući razlozi…

Zašto se tijekom blagdana želimo više seksati?

Niste bili dovoljno uzbuđeni prije seksa

Nedostajalo je lubrikacije u vagini, a to je prvi uzročnik boli nakon seksa. Zato prije uživajte u malo predigre, a ako nemate vremena, iskoristite lubrikante ili lubricirane kondome. 

Grublji seks

Nekada se partneri znaju zanijeti pa isprobavati različite akrobacije u krevetu. To može uzrokovati veći pritisak u vagini i vulvi pa kasnije boli. Ginekolozi savjetuju da izbjegavate popularno “doggy style” pozu jer to znači više pritiska na ulaz u vaginu. 

Seksi ideje zbog kojih ovih blagdana nećete izlaziti iz spavaće sobe…

Alergija

Moguće je da se alergični na partnerovu spermu. Vrlo je rijetko, ali nekad se događa. Ne postoji način da se testirate, ali isprobajte seks s kondomom pa provjerite hoće li simptomi nestati. Isto tako, neke žene su alergične i na različite proizvode za seks, poput kondoma od lateksa, lubrikanata s okusom i slično…

Imate cistu

U ekstremnim slučajevima, bol nakon seksa javlja se jer imate cistu. U tom slučaju trebali biste koristiti što više lubrikanta. Ako imate cistu, ginekolozi predlažu da nakon seksa sjednete u toplu kupku, jer ako je pukla, kupka će pomoći da iz vagine iscuri višak tekućine. I svakako, posjetite liječnika. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo