Psiha

Psiha

Čak 82% žena ima spolne odnose tijekom menstruacije, a orgazam je bolji i jači

Shutterstock

Neki se orgazmi često uspoređuju s trncima koji obuzimaju cijelo tijelo, kao kad se naježite, ali na ugodan način.

Neki ga opisuju kao pulsirajući osjećaj u vagini, gdje se mišići stežu i opuštaju duže vrijeme. Možemo čak čuti i o onima koji rezultiraju izrazito eksplozivnim orgazmom, s mogućim grčenjem kompletnog tijela.

U svakom slučaju, što je dan bez orgazma? Dan bez one nevjerojatne napetosti i trnaca koji putuju cijelim tijelom? Ne radi se samo o osjećaju fizičkog zadovoljstva; orgazam na vas ima isti učinak i emocionalno. A s obzirom na divljanje emocija koje proživljavamo tijekom menstruacije, orgazam bi mogao biti rješenje za smirivanje kada više ne možemo izdržati.

Naime, zbog hormona koji dovode do povećanja libida, možemo se osjećati uzbuđenije tijekom menstruacije, a zbog bolje prokrvljenosti zdjelice obično se povećava osjetljivost što znači – bolji i jači orgazam. U nedavnom globalnom istraživanju brenda Intimina među više od 500 sudionica u dobi između 18 i 50 godina, pokazalo se da 82% žena ima spolne odnose tijekom menstruacije.

Pojačani libido tijekom menstruacije savršena je prednost za uživanje u orgazmu. Užitak tijekom menstruacije u potpunosti je dopušten i smatra se normalnom seksualnom aktivnošću, a ne perverzijom. To je sasvim prirodna i zdrava navika i nema razloga da si uskratite ovo zadovoljstvo.

Žene bi trebale otvoreno razgovarati o seksu tijekom menstruacije i dati mu zeleno svjetlo; umjesto da negiraju svoju seksualnost zbog menstruacije, trebale bi je okrenuti u svoju korist. Veliki postotak žena ima strastven i odličan seks tijekom menstruacije i uživa u njemu. Istraživanja pokazuju da oko 40% žena doživi bolji orgazam tijekom menstruacije nego bez nje. Što kažete na ove prednosti velikog ‘’O’’?

Ziggy cup je nova generacija plosnatih menstrualnih čašica koja omogućuje nesmetanu penetraciju, a seks tijekom menstruacije sada je bolji, čišći i udobniji. Za senzualno istraživanje tijela, tu je SILA Cruise koja se fokusira na klitoralni orgazam bez ugrožavanja intenziteta orgazma na samom vrhuncu, zahvaljujući ugrađenoj Cruise Control™ tehnologiji. 

Ako teško podnosite menstruacije za vrućina, stručnjaci savjetuju kako se pomoći

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo