Psiha

Psiha

Dragi, jesi li vidio moju G-točku?

U posljednjih tjedan dana mogli smo pročitati na brojnim internetskim portalima da famozna G-točka u biti ne postoji. Da, drage moje djevojke i žene, nestala je…

Postojala je od 50-ih godina prošlog stoljeća, kada su ju je pronašao jedan njemački ginekolog pod imenom Ernst Gräfenberg i 60 godina poslije, jednostavno smo ju izgubile negdje po putu.

kNe, njezin gubitak neće vam pokriti nikakvo osiguranje, a policija i nije kvalificirana za rješavanje takve vrste krađa. Može li se možda nabaviti na crnom tržištu? Ako ne, znači li to da više nećemo za loš seks bez orgazma okrivljavati naše partnere, nego će nam oni moći reći: “Draga, meni je stvarno žao, ali nisam kriv što si ju izgubila!“, a vi ćete odgovoriti: “Oprosti dragi, trebala sam bolje paziti.“

Nemam ništa protiv znanstvenih otkrića, dapače, voljela bih da znanstvenici izmisle pilule s kojima bi sve žene mogle doživjeti orgazam svaki puta. No, koliko mi se čini, znanstvenici se u vezi ženskih erogenih zona nisu pomaknuli iz mračnog srednje vijeka, samo su nam sada i uzeli jedini dobar temelj za prigovaranje svojem dragom, ukoliko nas nije zadovoljio na primjeren način.

Više nema prigovora: “Dragi, ti uopće ne razumiješ žene i ne znaš gdje je moja G-točka“. Sada ćemo same biti krive zbog nedostatka orgazma, kada tu famoznu točku niti nemamo.

Hvala vam znanstvenici, sada više nemamo što za izgubiti!

Gdje je gubitak?

U redu, šalu na stranu. Dobro znamo da još uvijek imamo klitoris i sve što je iznutra i izvana vezano za njega. Barem nešto! No, tko za njega ne zna i tko ga još nije vidio? Ništa posebno, ništa spektakularno. Činjenica je da nam je G-točka davala barem dojam naše tajanstvenosti, neshvaćenosti i unutarnje ljepote, a muškarcima je davala povod za istraživanje.

kSada je vrijeme da se oslonimo na neka nova osjetila, otvorimo nove vidike.
Možda je vrijeme da umjesto G-točke počnemo razvijati mozak, gdje se sav užitak i događa…

Očito je vrijeme da i mi žene počnemo razmišljati s onom gornjom glavom, onom istom kojom bismo voljele da i muškarci češće razmišljaju, a u biti nismo nimalo bolje od njih. Možda se samo drugačije izražavamo. Suptilnije.

Na žalost, orgazam ne ovisi samo o jednoj točki, odnosno o skupini živaca koji reagiraju na određene podražaje, iako bez njih ne bi bilo cijele te čarolije. Nemojmo zanemariti i važnost partnera, emocionalnu vezanost, koliko ste pod stresom, jeste li uopće raspoloženi, hormone, te niz drugih direktnih i indirektnih čimbenika.

Sada ćete pomisliti, da toliko pripreme za jedan obični seks traju, nikada ne biste našli vremena za njega. No, sve te stvari koje smo nabrojali i još mnogo više od toga može se poklopiti u sekundi i u tome je sva čarolija. Vršci živaca G-točke samo su točka na “i”.

Dakle, drage moje gubitkom G-točke nismo ništa izgubile, ništa se nije promijenilo. Samo je možda vrijeme da počnemo same utjecati na naš seksualni život, a ne da čekamo da G-točka sve odradi za nas.

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo