Psiha

Psiha

Kad igra predigra

Istraživanja američkih seksologa su pokazala kako većini ispitanih žena i muškaraca predigra u spolnom odnosu traje približno dvanaest minuta, a spolni odnos nakon penetracije jednu do dvije minute.

Sudionici u novijemu istraživanju američkih i kanadskih stručnjaka su pak izjavili kako spomenuto trajanje spolnog odnosa nije dostatno. Većina misli kako je idealno da seksualni odnos traje od sedam do trinaest minuta. Također su dodali kako s partnerima žele uživati u jednom spolnom činu barem pola sata.

kUžitak se, svakako, može poboljšati i produljiti maštovitom predigrom bez obzira na to što su mišljenja o trajanju predigre kod muškarca i žena različita. Muškarcima je predigra često manje važna, pogotovo ako se lako uzbude.

Ženama treba dvadesetak minuta predigre

Sa ženama je suprotno – spremnost na penetraciju znači potpunu uzbuđenost za što je potrebna temeljita predigra. Seksolozi su zaključili kako je ženama potrebna predigra koja će trajati do dvadesetak minuta!

Naravno, predigra mora biti uzbudljiva, a kako biste učinkovito produljili njezino trajanje, postoje mnogobrojni trikovi. Primjerice, pokušajte shvatiti koliko dugo vaša partnerica želi da joj sišete bradavice ili da ju ljubite po trbuhu.

Naime, i bez štoperice ćete vrlo brzo znati na koje dijelove tijela se trebate usredotočiti kod predigre. Nastavite li istraživati, zasigurno ćete osvježiti predigru i nedvojbeno produljiti užitak.

Za svaku vezu važne su seksualne aktivnosti, a njihova učestalost je kod svakoga para drugačija. Zato razgovarajte s partnerom što voli i koliko često to voli, pogotovo nakon što ste raščistili sami sa sobom koliki su vaši seksualni apetiti.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo