Psiha

Psiha

Koliko je bivših previše?

Savršena desetka

Odgovor na to pitanje ponudio je britanski portal za spajanje partnera Seeking Arrangement nakon što je anketirao tisuću svojih članova. Sudeći prema odgovoru polovice ispitanica i 46 posto muškaraca, idealan broj partnera je deset, ni manje ni više. S druge strane, 36 posto ispitanica i 42 posto ispitanika bilo bi najsretnije da osoba njihovog života ima nešto manje ljubavnog iskustva.

Također postoje i oni koji preferiraju iskusnije osobe – tako 11 posto pripadnica nježnijeg spola i deset posto muškaraca priželjkuje osobu koja je imala između deset i 30 partnera, dok samo tri posto ispitanika traži osobu koja je imala više od 30 “veza“.

Sličnim su se pitanjem pozabavili istraživači Sveučilišta Indiana koji su ponudili rješenje za dilemu s koliko biste partnera trebali biti prije no što se odlučite skrasiti. “Suočeni s ovom dilemom, najbolja strategija za odabir bračnog partnera je izlaziti s dovoljno ljudi kako biste ustanovili osnovne standarde, a zatim se skrasiti sa sljedećom osobom koju sretnete koja premaši ljestvicu”, objasnio je Peter Todd, voditelj studije. Prema njegovoj formuli to je partner broj 12!

Prema njemu, ako ste izlazili s više od 12 osoba, tada ste vjerojatno preizbirljivi, no ako vaša “kolekcija” sadrži manji broj partnera, a niste još upoznali onog pravog, tada slobodno tražite još malo.

Koliko bivših imate u svojoj prošlosti?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo