Psiha

Psiha

Otkrivamo 4 najčešća razloga zašto vaš muškarac odbija voditi ljubav

Foto: Shutterstock

Svima je dobro poznato mišljenje da vaš suprug ne želi s vama voditi ljubav je mu više niste privlačni. Iako je ponekad upravo to problem, u većini slučajeva nema veze s istinom.

Zašto se sve više žena žali svojim prijateljicama i terapeutima da pate zbog nedostatka partnerove želje? Evo nekoliko razloga – i rješenja.

1. Posao je njegova ljubavnica

Od svih poza u seksu, ovih 5 žene obožavaju!

Muškarci su strastveno vezani za svoj posao, a u nekima budi osjećaj strasti koji bi trebali osjećati prema partnerici. Njima pohvale i promaknuće mogu biti jednako zadovoljavajući kao savršen seksualni odnos.

Rješenje: Zainteresirajte se za njegov posao, pamtite detalje …. no isto tako zahtijevajte par sati na dan samo za vas.

2. Uzima stvar u svoje ruke

Jednostavno mu se neda inicirati seks pa doslovno uzima stvar u svoje ruke, piše psihologinja Laurie Watson. Mastrubacija, gledanje porno sadržaja su mu ostvarenje fantazija jer su brze i efikasne metode postizanja orgazma.

Što se događa našem tijelu tijekom seksa?

Rješenje: Recite svom mužu da je seks neophodan za vašu bračnu sreću. Zahtijevajte da pokuša prestati s masturbacijom te izgradi želju prema vama. Objasnite mu što se događa bez intimne veze jednom braku, dogovorite vrijeme za sebe. 

3. Strah od erektilne disfunkcije

Sva navedena stanja jednog muškarca mogu mučiti više nego vi to možete zamisliti. Briga, frustracija i neugodan osjećaj mogu muškarca dovesti do toga da se kod njega smanji seksualna želja.

Rješenje: Nastojite mu ne pogoršati brigu pa budite pristojne i pune razumijevanja oko problema koji ga mući. Potrudite se da mu pružite pomoć – u bilo kojem obliku.

Kako vratiti seksualnu želju u brak?

4. Strah od odbijanja

Jedan je pacijent otkrio na terapiji kako se radi o tri aspekta njegovog libida. Prvi je onaj mladića koji se boji prići ženi i inicirati seks. Drugi je stav nešto malo starijeg mladića koji smatra da je seks ponižavajuća stvar za ženu. Treći bi se mogao nazvati stavom jednog spiljskog čovjeka – uvijek je gladan i željan seksa. Naveo je kako su prva dva uvijek nadjačana trećim, o čemu mu je teško razgovarati sa partnericom tj. Priznati joj kolika je njegova želja.

Rješenje: Pozabavite se ovim razmišljanjem jednog muškarca i pokušajte shvatiti koliko je ustvari jak libido vašeg muškarca i kako ćete se prema tome odnositi.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo