Psiha

Psiha

Plavuše, brinete su vam oduzele titulu najprivlačnijih

Muškarcima nisu najdraže plavuše! Naime, tako je odlučilo 2000 muškaraca u online anketi društvene mreže Badoo provedenoj u Velikoj Britaniji.

Možda se plavuše najbolje zabavljaju, ali brinete su omiljene u muškom društvu. Tako ukupno 60 posto muškaraca smatra kako su tamnokose ljepotice privlačnije od plavuša: 33.1 posto uvijek će odabrati brinetu, dok će se 29,6 posto okrenuti za crnokosom ženom (zbrojeno, to je 62,7 posto za tamnokose žene). Muškarci vole plavuše gotovo jednako kao što vole crnke, s obzirom da 29,5 posto ispitanika preferira plavuše.

Crvenokose su žene, nažalost, bile najmanje predmetom muških želja jer je samo 8,8 posto ispitanika reklo kako prerefiraju Crvene Sonje.

Ovo istraživanje otkrilo je kako, koliko god pričali o njima, muškarci ne bi najradije izlazili s vitkim manekenkama. Naime, većina ispitanika (39 posto) poželjnijima smatra žene konfekcijskog broja 40-42, dok samo deset posto muškaraca okreće za ženama s konfekcijskom brojem 34-36. Druge po redu popularnosti su punije žene s brojem 42-46.

Kada je u pitanju boja očiju, plave su sve druge bacile na koljena – čak je 40,2 posto muškaraca reklo da je njihova idealna žena plavooka. Smeđooke su idealan odabir za 29 posto ispitanika, dok je zelene oči odabralo 17,5 posto ispitanika. Iako su smeđe oči druge na popisu, oči boje lješnjaka ne dijele istu sudbinu (13.1 posto).

“Iznenadio sam se što plava kosa i konfekcijski broj 36 nisu bili na vrhu popisa. Časopisi su prepuni mršavih, plavih manekenki, stoga je lijepo da u stvarnosti muškarci više vole djevojke iz susjedstva”, komentirao je Lloyd Price iz mreže Badoo.

Zanima nas: kakva je vaša idealna žena?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo